Muhabbit

Teknoloji Devlerinin Açıklamasından Sonra SAND Fiyatı Uçuşa Geçti!

“Metaverse Standards Forum” adlı organizasyon kurulduktan sonra metaverse projesi olan Sandbox’un yerel tokenı SAND yükselişe geçti.

Teknoloji devi şirketler 21 Haziran 2022 Salı günü bir araya gelerek “Metaverse Standards Forum” adlı bir organizasyon kurduklarını açıkladı. Bu şirketler beraber “açık ve kapsayıcı bir metaverse” kurmak için bir araya geldiklerini açıkladı.

İçerisinde Meta, Sony, Microsoft, Alibaba gibi dev şirketlerin bulunduğu 35 teknoloji şirketi yeni bir metaverse projesi için bir araya geldi. Oluşturulan organizasyonun amacı tek bir şirketin kontrol etmediği açık bir metaverse oluşturmak.

“Metaverse Standards Forum” adlı organizasyon kurulduktan sonra metaverse projesi olan Sandbox’un yerel tokenı SAND yükselişe geçti. CoinGecko verilerine göre haberden sonra SAND token 1 haftada %60 oranında, son 24 saatte ise %12 oranında artış yaşadı.

Açıklama sonrasında SAND ile beraber MANA’da yükselişe geçti

Metaverse projesi Decentraland’in yerel tokenı MANA da 1 haftada %28 oranında, son 24 saatte ise %5 oranında artış yaşadı.

Sandbox ve Decentraland projeleri Ethereum ağı üzerinde kurulu metaverse oyunlarıdır. Oyuncular, oyunda sanal araziler satın alabilir ve içerisini istedikleri gibi dizayn edebilir. Bu projelerin değeri milyon dolarları geçti ve metaverse oyun projelerinin öncüleri olarak görüldü. Bundan dolayı da teknoloji devlerinin bu şirketleri devralma hedeflerinin olduğu yönünde iddialar ortaya atıldı.

Ancak Sandbox Kurucu Ortağı ve COO’su Sebastien Borget tekrardan böyle bir şeyin asla olmayacağını dile getirdi.

Kurulan Metaverse Standards Forum’un amacı, “metaverse kurmak için çalışan yüzlerce şirket arasında koordinasyon ve iş birliğine teşvik etmek olacak” şeklinde açıklandı.

Metaverse projeleri ise bu açıklamalara şüphelenerek yaklaşıyor. NFT ve Metaverse projesi Meebits DAO’nun Genel Müdürü Danny Greene konu hakkında şunları söyledi:

“Günün sonunda, merkeziyetsiz bir gelecek için savaşıyoruz ve organizasyonu kuranlar, hissedarları temsil eden şirketler.”

Sandbox da dahil olmak üzere çok sayıda metaverse projesine 5 milyar dolarlık yatırım yapan yazılım ve risk sermayesi şirketi Animoca Brands’ın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu, Meta’nın yaptıklarını “dijital sömürgecilik” olarak nitelendirmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version