Muhabbit

Teksas’taki Bitcoin Madencileri Faaliyetlerini Durduruyor!

Teksas’taki Bitcoin madencileri aşırı güç rezervlerinin kullanılabilirliğini kolaylaştırmak için ilk kez fedakarlık yapmıyor.

Kripto para piyasası çöküşüyle birlikte genişleyen küresel enerji krizi devam ederken, Teksas’taki Bitcoin madencileri operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı.

Teksaslı madenciler erken başlayan kripto para piyasası kışının sonuçlarından etkilendikten sonra, şimdi de elektrik şebekesinin sınırlarını zorlayabilecek bir ısı dalgası beklendiği için faaliyetlerini durdurma noktasına geldiler.

Bloomberg’in haberine göre, Teksas’ta enerji krizi yoğunlaşırken Bitcoin madencilerinin birçoğu operasyonlarını durdurdu. Teksas Blockchain Association başkanı Lee Bratcher konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Enerji tasarrufu yapmak için makinelerini kapatarak ERCOT’un (Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi) koruma talebine yanıt veren 1.000 megavat değerinde Bitcoin madenciliği yükü var. Bu, Teksas’taki neredeyse tüm endüstriyel ölçekli Bitcoin madencilik yükünü temsil ediyor ve toplam şebeke kapasitesinin %1’inden fazlasını perakende ve ticari kullanım için şebekeye geri kazandırıyor.”

Teksas’taki Bitcoin madencileri aşırı güç rezervlerinin kullanılabilirliğini kolaylaştırmak için ilk kez fedakarlık yapmıyor. 2022 yılının şubat ayı başlarında Teksaslı kripto para madencileri, Winter Storm Landon sırasında şebekeyi stabilize etmek amacıyla enerji tüketimlerini büyük ölçüde düşürdüklerini açıklamıştı.

Teksas eyaletinin en büyük Bitcoin madencisi Riot Blockchain de madencilik operasyonlarını askıya alarak eylemde yer aldı. Riot’un iletişim direktörü Trystine Payfer ise bu hareketin gönüllü bir adım olduğunu belirtti.

Bitcoin Madenciliği Artık Kârlı Değil mi?

Şu anda Teksaslı madenciler enerji krizi nedeniyle gönüllü olarak faaliyetlerini durdurma kararı aldılar. Ancak devam eden ayı piyasası, aslında kripto para madenciliği platformlarını bir nevi kapatmaya zorladı. Bilgi işlem gücü paylaşım hizmetleri sağlayan bir şirket olan Bitdeer’in yakın tarihli bir raporunda Bitcoin madenciliği platformlarının verileri paylaşıldı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version