Muhabbit

Telegram 2 Yıl İçinde IPO Düzenlemeyi Planlıyor!

Sosyal mesajlaşma platformu Telegram, önümüzdeki 2 yıl içerisinde bir IPO düzenlemeyi planlıyor.

Telegram Inc. önümüzdeki iki yıl içerisinde 30-50 milyar dolarlık bir IPO düzenlemeyi planladığını duyurdu.

Rusya’nın önde gelen finans gazetesi Vedomosti’de bugün (12.04.2021) yayımlanan habere göre, popüler sosyal mesajlaşma platformu Telegram, geleneksel bir IPO için halkın nabzını yokluyor. Halka arz öncesi araştırmalarını son hız sürdürdüğü bildirilen Telegram’ın en uygun bölgeyi aradığı bildirildi. Şirket hissedarlarına göre bu listeleme Nasdaq veyahut Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası üzerinde direkt listeleme olarak gerçekleşmeli.

2013 yılında gizlilik odaklı, reklamsız bir sosyal mesajlaşma platformu olarak Telegram, 2021 yılında aktif olarak 500 milyon kullanıcıya sahip. Kullanıcılarının %40’ının Asya’da bulunması da olası bir IPO’nun Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda gerçekleşmesi hâlinde toplam kullanıcı sayısının 1 milyarı bulması bekleniyor. Bununla birlikte sadece Asya’da ikamet eden kullanıcılarının yüzdesinin %50’yi bulacağı hesaplanıyor.

Telegram’ın halka arz için Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nı seçmek istemesinin bir diğer nedeni, şirketin Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzun süredir devam eden çatışması da olabilir.

2019 yılında SEC, ICO’sunun yasa dışı, kayıtsız bir menkul kıymet satışı olduğunu iddia ederek Telegram’ı dava etmişti. Şirket ICO gelirlerinin çoğunu yatırımcılara iade etmek zorunda kalmıştı. Daha sonrasında ise 18,5 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul ederek SEC ile masaya oturmuştu.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version