Muhabbit

Telegram, Blok Zinciri Destekli Anonim Numaralar İle Sim Kart Olmadan Kullanılabilecek!

Popüler sosyal medya ve haberleşme platformu Telegram, kullanıcılarına yenilikler sunmaya devam ediyor.

Popüler sosyal medya ve haberleşme platformu Telegram, kullanıcıların, blok zinciri tabanlı anonim numaralar kullanarak hesap oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir güncelleme yayımladı. 

Kullanıcılar tarafından aktif bir şekilde kullanılan Telegram, yeni girişiminin, 6 Aralık 2022 tarihinde başlatılan ve çeşitli güncellemeleri içeren 9.2 sürümünün bir parçası olduğunu belirtiyor.

Bilindiği üzere Telegram, kişilerin özel telefon numaralarını uygulamaya eklenmemiş kullanıcılardan gizliyor. Yani Telegram’a kaydolmak için kullandığınız telefon numarasını, iletişim kurmadığınız kişiler göremiyordu. Ancak yeni güncelleme birlikte kullanıcılar, numaralarını herkesten gizleyebilecek. Böylece, gizliliğe önem veren kullanıcılar daha güvenli bir şekilde uygulamayı kullanabilecek.

Uygulamaya gelen yeni özelliğin kullanılması için merkeziyetsiz bir açık artırma platformu olan Fragment‘ten “blok zinciri destekli anonim numaralar” satın alınması gerekiyor. Bilindiği üzere Fragmnet, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov tarafından tasarlanıp hayata geçirilmişti.

Fragment üzerinde şu an için sadece Telegram ile uyumlu olan kullanıcı adlarının ve anonim numaraların satışının yapılacağı belirtiliyor. Kullanıcılar, platform üzerinden bir numara satın almak isterlerse, bu işlemi, Telegram’ın yerel tokenı The Open Network (TON) aracılığıyla yapabilecekler.

Halihazırda satışta bulunan anonim numaralar oldukça ilgi görüyor. Numaralar direkt satın alınabileceği gibi açık artırma yöntemi ile de elde edilebiliyor. Örneğin “+888 8 888” şeklindeki bir numara şu anda 34.729 TON (63.554$) ile en yüksek teklife sahip durumda.

https://muhabbit.com/wp-content/uploads/2022/12/telegram.mp4

Telegram’ın Yeni Güncellemesi İle Gelen Yenilikler

Telegram, yapmış olduğu yeni güncelleme ile sim kartsız kullanımın yanında bazı yenilikleri de kullanıcıların hizmetine sundu.

Telegram, TON Blok Zincirini İlk Olarak 2018 Yılında Kamuoyuna Duyurmuştu!

Telegram, TON blok zincirini ilk olarak 2018 yılında kamuoyuna duyurmuştu. Fakat Telegram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı dava sonrası projeyle olan bağlarını koparmak zorunda kalmıştı. Sonrasında ise projenin aktif olarak kalabilmesi adına TON Vakfı kurulmuştu. Bu vakıf Telegram CEO’su Pavel Durov tarafından da sıklıkla destekleniyordu.

Tüm bu yaşananlar sonrasında popüler mesajlaşma platformu Telegram 2022 yılının nisan ayında uygulama üzerinde kripto para gönderme özelliğini başlattığını açıklayarak kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Telegram bu özelliğiyle birlikte, kullanıcılarının TON blok zinciri aracılığıyla uygulama içi kripto para göndermesine ve uygulama üzerinden yapacakları işlemlerde herhangi bir ücret ödemeden diğer platform kullanıcılarına kolaylıkla TON gönderme şansı sunmuştu.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version