Muhabbit

Telegram Open Network (TON) Projesi Devam Ediyor!

TONCommmunity.org tarafından oluşturulan bir yan ağ, bugün testnetini başlattığını duyurdu.

telegram Open Network

Telegram’ın projesi olan ve SEC anlaşmazlıkları sebebiyle son bulan Telegram Open Network (TON) başka ellerde geliştirilmeye devam ediyor.

TONCommmunity.org tarafından oluşturulan bir yan ağ, bugün testnetini başlattığını duyurdu.

Resmi TON testneti ise 1 Ağustos’ta kapatılacak.

TONCommunity yan ağda oluşturulan tokenlerin “airdrop” yolu ile Telegram kullanıcılarına dağıtılacağını açıkladı. Projenin kurucusu Tooz Wu, Cointelegraph’a verdiği demeçte 10 milyon TonCoin’in kullanıcılara dağıtılacağını belirtti.

Çinli TONCommunity, kendisini TON Testnet’inin devamı olarak tanımlamakta. Resmi TON ağının geliştiricisi ağın, 1 Ağustos tarihi itibariyle resmi olarak devre dışı kalacağını açıklamıştı.

TONCommunity ise ağdan ayrılacak geliştiricilerin tümünü kendi testnetlerine davet etmiş durumda. Wu tarafından verilen demeçte topluluğun kilit üyelerinin Çin, Singapur ve Rusya’da bulunduğu da açıkladı.

TONCommunity tarafından desteklenen TONCommunity.org Telegram ağını tek kopyalayan grup değil. Hali hazırda SEC ile yaşanan sorunlar sonrasında 2 farklı grup daha Telegram ağını yeni bir testnet ile geliştirmeye devam edeceğini duyurmuştu.

Bildiğiniz üzere ABD’deki düzenleyici kurumlar ile sorun yaşayan Telegram, pes etmiş ve projeyi iptal ettiğini duyurmuştu. Düzenleyici kurumlar ise satış sonrasında ağ henüz aktive olmadan tokenlerin el değiştirdiğini ve tekrar satıldığını öne sürerek projeye geçit vermemişti.

Projenin 12 Mayıs’ta iptal edildiğinin açıklanmasının ardında Free TON topluluğu, Free TON Blockchain’i yayınlamıştı. Free TON tokenleri (1.342.000 adet) birçok geliştirici ve ağ doğrulayıcısına dağıtılmıştı. Diğer bir atılım ise NewTON ismi ile ortaya çıkmıştı.

21 Temmuz’da SEC’den Hester Peirce, Telegram’ın blockchain projesini durduran yetkilileri ağır bir dille eleştirmişti. Pierce ek olarak “Crypto Mom” olarak bilinen yetkilinin de ilk gününden son gününe kadar SEC’in Telegram’a karşı tavrını desteklemediğini açıkladı.

Telegram projesinin terk edilmesinin ardından farklı ağlar üzerinde projeyi devam ettirmeye çalışan 3 farklı grup bulunuyor. Genellikle Çin merkezli olan gruplar Telegram projesinin devam ettirme noktasında oldukça kararlı görünüyor. Sizce bu üçlüden herhangi birinin başarılı olma şansı bulunuyor mu?

Bildiğiniz üzere Telegram projenin iptal kararının ardından yatırımcılara iki farklı seçene sunmuş ve yatırım miktarlarını iki farklı tarihte ödemeyi önermişti. Yatırımlarını hemen geri talep eden yatırımcılar daha az bir miktar alırken, yatırımlarında ileri bir tarihte geri almayı kabul edenler ise daha yüksek bir meblağayı Telegram’dan geri alacaklar.

Son Yazılar

Exit mobile version