Muhabbit

Telegram’da Artık Kripto Para Alım Satımı Yapılabilecek!

Telegram’da hangi coinler trade edilebiliyor?

Sürekli güncellenen bir mesajlaşma platformu olan Telegram, son güncellemesinde kullanıcıların kripto para işlemleri yapabileceğini açıkladı.

Telegram’ın Wallet Bot yazılımının geliştiricileri son güncellemeden sonra kullanıcıların, Telegram üzerinde banka kartı ile kripto para satın alabileceğini, diğer cüzdanlar ile takas yapabileceğini ve başkalarına kripto para yollayabileceğini açıkladı. Telegram bu güncellemesi ile Peer to Peer (P2P) kripto para borsasını başlatmış oldu.

Wallet Bot, 2022 Nisan ayında çıkmıştı. Telegram kullanıcıları bu yazılım sayesinde Toncoin (TON) satın alarak mesaj ile başka kullanıcılara yollayabiliyordu. Yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar, kripto paralarını Telegram uygulaması üzerinden birbirlerine satabiliyor. Bu işlemlerde borsa servisleri her işlem için kefil olarak hareket ediyor. Kullanıcılar arasında herhangi bir anlaşmazlık olursa, hizmet bu uyuşmazlık için bir süreç yürütüyor.

Yeni servis, kimliği belirsiz P2P anlaşmalar sunsa da, kullanıcılar, kripto para satın almak, yatırmak veya alım-satım işlemleri için bot ile telefon numaralarını paylaşmak zorunda. İşlem ücretlerinde ise kripto para satan kişi %0,9 komisyon öderken, satın alan kişi herhangi bir işlem ücreti ödemiyor.

Kullanıcılar ellerindeki kripto parayı satmak istediğinde uygulamada bir duyuru yayımlayacak. Satın alacak kişiler ise buradan istedikleri kripto parayı seçecek. Sonrasında ise USD, EUR, UAH, BYN ve KZT ile kripto paraları satın alabilecekler.

Şu anda Toncoin (TON) ve Bitcoin (BTC) satın alınabilir durumda. Şirket yakın zamanda daha fazla seçenek ekleneceğini açıkladı. Ayrıca mesaj ile şu anda sadece Toncoin yollanabiliyor.

TON Vakfı konu hakkında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Yapılan bu güncelleme, blok zinciri hakkında bilgi sahibi olmayan sıradan kullanıcılara yönelik oldu. TON’daki birçok hizmet, insanların halihazırda kullanmaya alışık oldukları uygulamalara benziyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, Telegram’dan ayrılmadan ve uzun cüzdan adresleri girmeden sadece takma ad ile kripto para gönderebilecek. Ayrıca birçok hizmeti kullanırken Telegram kanalı aboneliğine ödeme yapabilecek.”

TON Blok Zinciri ve Telegram Hakkında

TON blok zinciri, Telegram Kurucuları Durov kardeşler tarafından kuruldu. Telegram daha önce GRAM adında token çıkarmak istemişti ancak SEC tarafından 2020 yılında bu girişim engellenmişti. Telegram sonrasında ise proje için toplanan 1,2 milyar dolarlık yatırımı yatırımcılara iade etmişti. Ayrıca 18,5 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre TON Vakfı, Telegram’ın projeden uzaklaşmasından sonra Anatoliy Makosov ve Kirill Emelyanenko tarafından merkeziyetsiz bir topluluk olarak başlatıldı. TON sözcüsü platform hakkında ise şunları söyledi:

“Amacımız, blok zinciri teknolojisini klasik internet ile birleştirmek. Bu merkeziyetsiz kavramı daha da ilerletmek için TON kendi ekosistemini oluşturuyor. Bu ekosistemin içinde DNS, siteler ve proxieler bulunuyor.”

TON’un resmi sitesine göre 1,3 milyon cüzdan hesabı bulunuyor. Ancak Ton Scan’ın tarayıcısı henüz herhangi bir bilgi göstermiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version