Muhabbit

Telekom Şirketi Kripto Para Ödemelerini Kabul Edecek!

Latin Amerika’da kripto para ödemeleri gündemde.

telekom

latin amerika kripto

Latin Amerika menşeli bir telekom şirketi olan GoldConnect, Salı günü yaptığı açıklamada, müşterilerin ödeme istemcisi BitPay aracılığıyla kripto para birimleriyle ödeme yapmalarına izin vereceğini duyurdu. Bu haber, bölgenin Bitcoin benimsemesindeki bir başka önemli kilometre taşı olarak nitelendiriliyor.

Kripto para ödemeleri, doğrudan BitPay ile entegre olarak çalışan LatamConnect aracılığı ile yapılacak. BitPay aracılığı ile yapılan kripto para ödemeleri yerel itibari paraya dönüştürülerek ödenir.

Kripto Para Ödemelerine Talep Artıyor!

Telekom şirketi kripto para ödemelerini benimsemesinin, faaliyet gösterdiği 17 Latin Amerika ve Karayip ülkesinde bu tür hizmetlere yönelik artan talep dolayısıyla yaşandığını söyledi.

GoldConnect’in COO’su Jeremy Villalobos, “Latam bölgesindeki güçlü bir telekom sağlayıcısı olarak, müşterilerimizin etkileşimini ve deneyimini geliştirmek için sürekli olarak en son teknolojileri ve iş yöntemlerini benimsemek durumundayız.” dedi.

BitPay başkan yardımcısı Shaun Worley ise konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı.

GoldConnect, kripto paranın telekominikasyon endüstrisinde yaratacağı olumlu etkiyi farketmiş durumda.

Son günlerde yaşanan olaylar neticesinde Latin Amerika, kripto para birimleri için bir ev haline gelmeye başladı. Son zamanlarda El Salvador, Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak tanıyan ve bölgesel olarak kripto parayı tanıyan ilk ülke oldu. Bunun yanı sıra Brezilya ve Panama dahil olmak üzere birçok ülkeden siyasi figürler, Bitcoin’i benimseme konusunda ilgili olduklarını belirttiler.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version