Muhabbit

Ternio CEO’su: CBDC’ler 5 Yıl İçinde Fiat Para Birimlerinin Yerini Alacak!

CEO’ya göre kripto paraların benimsenme oranı her geçen gün artıyor.

Küresel fintech blockchain platformu Ternio’nun kurucusu ve aynı zamanda CEO’su Daniel Gouldman, hâlihazırdaki tüm fiat para birimlerinin geleceğinin dijitale doğru evrileceğine inandığını söyledi. Ayrıca, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yakın gelecekte ana akım haline geleceğini de sözlerine ekledi.

Geleceğin dijitalde olduğunu vurgulayan Gouldman şu ifadelere yer verdi:

“Beş yıl içinde bildiğimiz paranın çoğu temelde kripto para birimi olursa şaşırmam. Şu an ki kripto para birimi benimseme grafiği ile 1990’ların ortalarında bir internet benimseme grafiği ile neredeyse aynı yol olarak görünüyor.“

O zamanlar olduğu gibi, birçok firmanın yeni teknolojiyi kabul etmekte yavaş ve çekimser olduğunu, ancak sonunda teslim olmaya zorlandıklarını da sözlerine ekledi. Şimdi ise internetin sadece ana akım değil, modern bir dünyada faaliyet göstermek isteyen işletmelerin de faydalanması gerektiği bir oluşum haline geldiğini belirtiyor.

Gouldman, bankaların mevcut finansal sistemdeki yeteneklerini ve dayanıklılıklarını kaybetmekten korkabilecekleri için, ana akıma kripto para benimsemesini sağlayacak ajanlar olabileceğini de sözlerine ekledi. CEO, bankaların yakın gelecekte dijital para birimleri veya merkez bankası tarafından verilen para birimleri (CBDC)’ne yönelebileceklerini belirtti. Çünkü bankaların mevcut finansal sistemdeki yeteneklerini ve dayanıklılıklarını kaybetmekten ve müşteri tabanını korumanın bir yolundan korkabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere şu anda, kripto paraların benimsenme oranı, insanların dijital paraları geçerli bir işlem aracı olarak kabul etmeye karşı bir sınırlama seviyesi gösterdiği önceki zamanlara kıyasla tüm zamanların en yüksek seviyesinde bulunuyor. Buna son zamanlardaki, büyük kurumsal yatırımcıların (SquareMicrostrategy, Grayscale vb.) servet depolamak ve değişen dünya düzenindeki gelişmeleri takip edebilmek üzere bir araç olarak kripto para birimine yatırım yapmaya başlaması da örnek olarak gösterilebilir.  

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version