Muhabbit

Terra CEO’su UST Stablecoin’i Kurtarma Projesini Paylaştı

Terraform Kurucu Ortağı Do Kwon sabitlenmemiş stablecoin UST için bir kurtarma planı paylaştı.

terraform usdt Do Kwon

terraform usdt Do Kwon

Terraform Kurucu Ortağı ve CEO’su Do Kwon, dolara 1:1 oranında endesklenmiş olan ama endeksli olamayan stablecoin UST için bir kurtarma planı paylaştı.

Terraform CEO’su Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) dijital para birimlerinin büyük bir düşüşe maruz kaldığı 18 saatlik bir bekleyiş sürecinin ardından, kurtarma planını piyasaya sürerek yenilgiyi kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

LUNA, bu 18 saatlik süre içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesinden %90 düştü. Stablecoin olan ve haliyle sabit bir değere sahip olması beklenen UST ise dolar endeksinin %75 oranında altında kaldı. Tüm bu keskin kayba rağmen Kwon geri adım atmamak için direneceğe benziyor. Öyle ki, CEO, Terraform Labs’ın piyasa değerinden silinen milyarları kurtarmak için öne sürdüğü “birkaç iyileştirici önlem”in yeterli olacağını düşünüyor.

Kwon’un kurtarma projesinin odak noktası, merkeziyetsiz stablecoin protokolü olan UST’nin Amerikan dolarına sabitlenmesinin kırılmasına bir çözüm üretmek oldu. Sürecin stablecoin için dolar paritesi elde etmekte şimdiye dek etkisiz kalan UST’nin yakılmasını teşvik edeceği öngörülüyor.

Kwon, yaptığı açıklamada, basepool’u 50M’den 100M SDR’ye artırmaya yönelik 1164 numaralı topluluk önerisini onayladıklarını söyledi. Bu hareketle, PoolRecoveryBlock’un 36’dan 18’e düşeceğini söyleyen Kwon’un önerilerinin uygulamaya geçirilmesi halinde, platformun madencilik kapasitesi 293 milyon dolardan 1200 milyon dolara çıkarması planlanıyor.

Do Kwon

Terraform Ekibini Zor Günler Bekliyor

Diğer bir deyişle, Terraform ekibi normalden dört kat daha fazla UST madenciliği gerçekleştirecek. Bir nevi havadan değer yaratılacak olan bu sürece sektör şimdiden para basma ve “Kwontative gevşeme” gibi isimler veriyor.

Kwon’un neden 1,2 milyar dolar yazmaktansa 1200 milyon dolar yazmayı tercih ettiği ise hala bilinmezliğini koruyor. Bazı Twitter kullanıcılarına göre bu, kaybın yatırımcılar üzerinde yarattığı darbeyi daha hafifletmek ve mevcut sorunu olduğundan daha basit göstermek için gerçekleştirilmiş bilinçli bir tercih.

İlginizi çekebilir: Luna’da Neler Oluyor? UST 0.20 Doları Gördü!

Securitize Capital’ın Portföy Yönetimi Başkanı Adil Abdulali’ye göre UST
algoritmik” bir stablecoin ve bu nedenle de herhangi bir nakit para rezervi tarafından desteklenmiyor.

“USDC ve Tether gibi diğer stablecoinlerden farklı olarak UST algoritmik bir stablecoin ve nakit para rezervleri tarafından desteklenmiyor. Örneğin, USDC ile karşılaştırdığımızda Circle’ın USDC’nin sabit bir değere sahip olması için her bir USDCoin’i bir Amerikan dolarına endekslediğini görüyoruz. Bu da bize doğru stablecoini tercih etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

Durumun vahametine ve Terraform ekibinin önündeki Sisyphean görevine rağmen Kwon kurtarma projesinde ısrarını sürdürüyor.

Kwon’un iddia ettiği gibi UST 1:1 dolar endeksine ulaşırsa ve LUNA bir şekilde tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmeyi başarırsa, UST gelmiş geçmiş en dikkat çekici kripto para dönüşlerinden birini gerçekleştirerek tarihe adını yazdırmaya hak kazanacak.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version