Muhabbit

Terra Ekosistemi Çöküşünü Araştırmak İçin Güney Kore ve ABD Bir Araya Geldi!

Güney Kore ve ABD, Terra için beraber çalışacak!

Terra ve UST krizinden sonra soruşturmalar devam ediyor. Güney Kore Adalet Bakanı Han Dong-hoon, araştırmayı genişletmek amacı ile New York’a gitti.

Dong-hoon New York’ta finansal suçlar ve kripto para suçları üzerine araştırmaları, ABD ile beraber yönetmek için görüşmeye gitti. Dong-hoon, 5 Temmuz 2022 Salı günü Menkul Kıymetler ve Emtia Sahtekarlığı Görev Gücü Şefi Scott Hartman ile birlikte New York’un Güney Bölgesi ABD Başsavcılığı’nda Menkul Kıymetler ve Emtia Görev Gücü Eş Başkanı Andrea M. Griswold ile bir araya geldi.

Yerel haberlere göre iki taraf, bilgi alışverişi ve artan dolandırıcılık olayları için iş birliğinin güçlendirilmesini konuştu. İş birliğinin güçlendirilmesiyle dijital varlık piyasasıyla ilişkili artan menkul kıymet sahtekarlıkları konusunda zamanında harekete geçilmesi planlanıyor.

Taraflar aynı zamanda iki ülkede de soruşturması süren Terra için son araştırma verilerinin paylaşılması konusunda anlaştı.

İki ülke arasındaki iş birliği, kripto parayla ilgili suçların son zamanlarda düzenleyicilerin odak noktası haline gelmesi nedeniyle birçoğunun ilki olabilir. Güney Kore, kripto para düzenlemeleri konusunda en sıkı ülkelerden bir tanesi. Ülke özellikle Müşterini Tanı (KYC) ve kara para aklama ile mücadele (AML) yönergelerinde aşırı sıkı olmasıyla biliniyor.

Terra Çöküşü Sonrası Soruşturmalar Devam Ediyor

40 milyar dolarlık Terra ekosisteminin çöküşünden sonra ABD, Terra Kurucu Ortağı Do Kwon’a karşı bir yeni bir dava açtı. Güney Koreli savcılar da geçtiğimiz dönemde dolandırıcılık, piyasa manipülasyonu ve vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalardan Kwon’a dava açmıştı.

Ayrıca Terra mağdurları, Kwon’a karşı kayıt dışı menkul kıymetler satmak, UST stablecoin ve LUNA’nın istikrarı hakkında yanlış beyanda bulunmak iddiasıyla toplu dava açtılar.

Güney Kore yetkilileri ayrıca Terra’nın arkasındaki personeli araştırdığını da açıkladı. Terra Network’ün arkasındaki firma olan Terraform Labs’ın yanı sıra ayrıca Terra (LUNA) olarak bilinen Luna Classic (LUNC) ve TerraUSD (UST) çalışanlarına da mahkeme celbi gönderildi.

İfadeleri alınan Terra çalışanları savcılara, LUNA hazırlıkları sürerken, çöküşle ilgili endişelerin olduğunu fakat Do Kwon’un bu uyarıları dinlemeyerek LUNA/UST projesinin başlatılmasını istediğini belirttiler.

Soruşturmalar sonrasında Terraform Labs’ın kilit ekip üyelerine seyahat yasağı getirildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version