Muhabbit

Terra Kurucusu 10 Milyar Dolarlık BTC Almayı Planlıyor!

Kwon, Terra stablecoin’ini destekleyen rezervlerini güçlendirme planlarını bu ay ikinci kez açıklamış oldu.

Terraform Labs‘ın (TFL) kurucusu Terra Do Kwon, stablecoin rezervlerine eklemek için 10 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) almayı planladığını duyurdu.

Terra, stablecoin ihracı konusunda uzmanlaşmış, merkeziyetsiz bir blok zinciri platformudur. Terra USD (UST), ABD dolarının değerine sabitlenmiş algoritmik bir stablecoin’dir. USD değeri ise kısmen Terra’nın yerel tokenı (LUNA ) ile eşdeğer olarak korunur.

Terraform Labs, Luna’yı Satmayacak

Kwon, 14.03.2022 Pazartesi günü Twitter aracılığıyla Terra’nın rezervlerini oluşturmak için yerel varlığı LUNA’yı satmayacağını ve yakında konuyla ilgili daha fazla bilgi vereceğini söyledi.

Kwon ayrıca, 10 milyar doların üzerinde BTC rezerviyle desteklenen stablecoin TerraUSD’nin (UST) yükselişe geçeceğini de özellikle vurguladı. ”Harcaması daha kolay ve elde tutması daha çekici olan P2P elektronik nakit”, diye ekledi.

Terra

Daha sonra Kwon, Bitcoin maksimalisti ve Twitter’ın eski CEO’su olan Jack Dorsey’e selam vererek “BTC almaya başlıyoruz ve Twitter beni doğruluyor, seni görüyorum Jack” dedi.

Aslında Kwon, mart ayı içinde Terra stablecoin’ini destekleyen rezervlerini güçlendirme planlarını ikinci kez açıklamış oldu.

TFL, Terra ekosisteminin büyümesini ve stablecoin’lerin sürdürülebilirliğini desteklemek için Luna Foundation Guard LFG‘ye 12 milyon LUNA bağışladı. (mevcut fiyatlarla yaklaşık 1 milyar dolar değerinde) Kwon, projenin “o zamana kadar rezervleri artırmaya devam edeceğini” belirtti.

Coingecko’nun son verilerine göre ise, UST’nin piyasa değeri şu anda 15.12 milyar dolar görünüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version