Muhabbit

Terra (Luna) Kurucusu Do Kwon, Karadağ’da Yeniden Hapiste

Do Kwon ve Chong-joon hapiste kalmaya devam edecek.

terra luna 900x600

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon ve şirketin eski finans müdürü Chong-joon‘un yaklaşık iki hafta önce kefaletle serbest bırakılmasının ardından savcılık karara itiraz etmişti.

Karadağ Yüksek Mahkemesi, bugün Do Kwon ve Han Chong-joon’un 400.000’er avro kefaletle serbest bırakılması kararını iptal etti. Bu durumda Do Kwon ve Chong-joon hapiste kalmaya devam edecek.

Do Kwon, neden Karadağ’da yakalandı

Do Kwon ve Chong-joon, mart ayında sahte olduğu iddia edilen Belçika ve Kosta Rika pasaportlarıyla Podgorica’dan Dubai’ye uçmaya çalışırken sahtecilik yapmakla suçlanmıştı. Şu ana kadar yapılan duruşmalarda her ikisi de pasaportlarının gerçek olduğunu savundu.

Kwon sahtecilik suçlamalarının yanı sıra ABD ve Güney Kore’de de cezai suçlamalarla karşı karşıya. Güney Kore, Kwon’un sermaye piyasası kanunlarını ihlal ettiği iddiasıyla 2022 Eylül ayından bu yana hakkında tutuklama emri çıkarmış durumda.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şubat ayında Kwon hakkında Menkul Kıymetler ve Borsa Kanunlarının kayıt ve dolandırıcılıkla mücadele hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle hukuk davası açtı.

Mayıs 2022’de Terraform Lab’ın algoritmik stablecoin TerraUSD ve yönetişim tokenı Terra’yı (LUNA) içeren ekosisteminin çöküşü, diğer birçok şirketin de çökmesiyle sektör çapında bir krize neden olmuştu.

Kripto varlık hedge fonu Three Arrows Capital (3AC), broker Voyager Digital ve kredi veren Celsius Network, Terra’nın çöküşünden kısa süre sonra iflas başvurusunda bulunmuştu. Takip eden aylarda, kripto borç veren BlockFi ve kripto borsası FTX de çöken kuruluşlar arasına girmişti.

İlginizi çekebilir: Terra Luna ile ilgili diğer haberleri okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version