Muhabbit

Terra, Topluluk Havuzundan 1,3 Milyar UST Yakmayı Onayladı!

Yakılacak token tutarı 1,3 milyar UST’den fazla yani bu rakam mevcut 11,2 milyar UST arzının yaklaşık %11’ine denk geliyor.

Terra ekibi, topluluk havuzunda tutulan tüm TerraUSD (UST) tokenlarını yakma teklifini onayladı ve UST, Ethereum’daki geçmiş likidite teşvikleri için dağıtıldı.

CoinGecko verilerine göre yakılacak token tutarı 1,3 milyar UST’den fazla yani bu rakam mevcut 11,2 milyar UST arzının yaklaşık %11’ine denk geliyor. Sunulan teklif lehte kullanılan toplam oyların %99,3’ünü aldı. Oylamadan sonra, Terra’nın çekirdek geliştirici şirketi Terraform Labs yakma işlemini harekete geçirecek.

İlginizi çekebilir: LUNA ve UST Krizinin Arkasındaki İsim Do Kwon Kimdir?

UST Yakımı İki Aşamada Gerçekleşecek

Yakım süreci iki aşamada gerçekleşecek. İlk önce, UST’nin kalıcı olarak tedarikten çıkarılması için Terra’nın topluluk havuzundan bir yakma modülüne yaklaşık 1 milyar UST gönderilecek. Daha sonra ekip, Terra yönetişim forumundaki bir gönderide de ayrıntılı olarak belirtildiği gibi, Ethereum blok zincirinden 370 milyon UST’yi Terra’ya manuel olarak köprüleyerek yok edecek.

Bildiğiniz gibi dolara sabitlenmiş olan algoritmik stablecoin UST, mayıs ayı başlarında 1 dolardan 0,04 dolara kadar düştü. Bu, dolar paritesindeki düşüşten önceki değerinden %93’lük bir değer kaybı anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir? UST ve LUNA’da Tam Olarak Neler Oldu?

Terraform Labs’in Terra blok zincirini yeniden başlatma (forklama) ve LUNA 2.0 tokenlarını yaratmaya yönelik canlanma planının hemen ardından UST yakımına da onay verilmiş oldu.

Yeniden başlatılacak olan blok zinciri 27 Mayıs Cuma günü piyasaya sürülecek ve ardından yeni LUNA 2.0 tokenları Terra tabanlı varlık sahiplerine airdrop olarak gönderilecek. Buna ek olarak belirtmek gerekir ki; yeni Terra blok zinciri, artık UST tokenları olmadan devam edecek ve kullanımları orijinal yani eski blok zinciri ile sınırlı olacak.

Diğer LUNA haberleri için lütfen buraya tıklayınız.

Diğer Terra haberleri için lütfen buraya tıklayınız

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version