Muhabbit

Terraform Labs Kurucusu Do Kwon İçin Tutuklama Kararı!

Güney Kore’den Terra Labs Kurucusu Do Kwon için şok edici bir karar çıktı.

terraform usdt Do Kwon

terraform usdt Do Kwon

Terra şirketi, yaşamış olduğu büyük çöküş sonrası yatırımcılarını oldukça zor durumda bırakmıştı. Yaşanan büyük çöküşten, kripto para piyasaları da payını almış, piyasalarda büyük deprem etkisi yaşanmıştı.

Güney Koreli yetkililer ise yaşanan bu çöküşün peşini bırakmayıp Terra çöküşünün perde arkasını araştırmaya devam ediyordu. Bugün ise Güney Kore’den Terra Labs Kurucusu Do Kwon için şok edici bir karar çıktı.

Güney Kore Yüksek Savcılık Ofisi Mali Suçlar Birimi’ne göre, mahkeme sonucunda Terraform Labs’ın Kurucu Ortağı Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Hatta Do Kwon’un yanında 5 kişi için de tutuklama emri çıkarıldığı kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında yer alıyor. Söz konusu bu tutuklama emri ise Do Kwon’un Sermaye Piyasası Kanunu’nu ihlal ettiği iddiasıyla verildi.

Hatırlayacağınız üzere tutuklama kararının öncesinde Güney Koreli yetkililer TerraUSD (UST) stablecoininin çöküşüyle ilişkili olarak Terra Labs Kurucusu Do Kwon’un evine baskın düzenlemişti.

Güney Koreli yetkililer yaşanan bu çöküş sonrasında söz konusu iddialar hakkında Do Kwon’dan açıklama beklese de Do Kwon cephesinden herhangi bir açıklama gelmemişti.

İlginizi Çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir? UST ve LUNA’da Tam Olarak Neler Oldu?

LUNA Olayı Sonrasında Yatırımcıların Piyasaya Olan Güveni Mi Azaldı?

Terra cephesinde yaşanan olaylar, kripto para borç verme şirketi Celsius şirketinin iflas vermesi ve Singapur merkezli multitrilyon dolarlık kripto para fonu Three Arrows Capital şirketinin pek çok varlığını satışa çıkarması piyasada kötü bir izlenim bırakmaya yetmişti.

Varlıklarını satışa çıkaran Three Arrows Capital şirketinin birçok şirkete borçlu olduğu da kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındaydı.

3AC’den alacaklı olan 27 şirket ise şu şekildeydi:

Durum böyle devam ederken piyasadaki yatırımcılar da bu durumdan oldukça etkilendi ve yaşanan sert düşüşlerden epeyce yara aldı. Yatırımcılar yaşanan bu olaylar neticesinde piyasaya can suyu olacak güzel haberler için meraklı bir bekleyişte.

İlginizi Çekebilir: Güney Koreli Yetkililer, Terra Çöküşüyle Bağlantılı Kuruluşlara Baskın Düzenledi!

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version