Muhabbit

Tesla, Bitcoin Satışından 64 Milyon Dolar Kâr Bildirdi!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla cephesinden yeni gelişmeler kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

Hatırlayacağınız üzere Elon Musk’ın şirketi Tesla, 20 Haziran 2022 Çarşamba günü yayımladığı ikinci çeyrek raporunda Bitcoin’lerinin %75’ini sattığını açıklamıştı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu gelişme sonrası Elon Musk Bitcoin’lerini neden sattığını şu ifadelerle açıklamıştı:

“Bitcoin’lerimizin bir bölümünü, Çin’deki karantinaların oluşturduğu belirsizlikten kaynaklı olarak sattık. Çünkü Çin’deki COVID’in ne zaman hafifleyeceğini bilemezdik. Bu durumda da nakit pozisyonumuzu artırmak bizim için çok önemliydi.”

Tesla Bitcoin Satışı İle 64 Milyon Dolar Kârı Hanesine Ekledi!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla cephesinden ise yeni gelişmeler kamuoyuna yansımaya devam ediyor. 2022 yılı ikinci çeyrek mali raporlamasına göre 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı gerçekleştiren Tesla, varlıklarının yüzde 75’inin satışından 64 milyon dolarlık bir kazanç ve kalan varlıklarından ise 170 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadığını kamuoyuna duyurdu.

2022 yılının ikinci çeyreğinde 16,93 milyar dolarlık gelir elde eden Tesla şirketinin kazançları, 1. çeyreğe göre düşüş gösterse de, bir yıl önceki seviyelerinin üzerinde olması da dikkatlerden kaçmadı.

Konuyla ilişkili olarak Tesla Baş Finans Sorumlusu Zach Kirkhorn ise şu açıklamalarda bulundu:

“Bitcoin varlıklarımızın çoğunu gerçekleşmiş bir kazanç için itibari paraya dönüştürdük, varlıklarımızın geri kalanındaki değer düşüklüğü ile gelir gider tablomuzu dengelemiş olduk.”

Zach Kirkhorn

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın cüzdanında güncel olarak 10.800 BTC bulunduğunu da hatırlatalım.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version