Muhabbit

Tesla, Bitcoin Yatırımından 1 Milyar $ Kazanmış!

Tesla, yıllık satış kârından çok BTC’den kâr etmiş!

Bitcoin Yatırımı

Raporlara göre, Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Bitcoin yatırımından tamı tamına 1 milyar $ kâr etmiş.

Amerika Birleşik Devletleri menşeli özel yatırım şirketi Wedbush Securities’den bir analist, Tesla’nın 1,5 milyar $’lık Bitcoin yatırımının ardından, kasasına kabaca 1 milyar $ koyduğunu iddia etti.

Bitcoin’in parabolik yükselişi ile beraber 1 trilyon $’lık bir varlık haline gelmesinin ardından Ives, “Tesla, Bitcoin yatırımından, 2020’nin tamamında elektrikli araba satışlarından elde ettiği kârdan daha fazlasını elde etme yolunda.” dedi.

Ives, Tesla’nın hareketinin diğer halka açık şirketleri etkileme olasılığından da bahsetti.

Bitcoin yatırımı Tesla için bir gösteri niteliğinde olsa da, açıkçası bu yatırım Bitcoin için iyi bir başlangıç oldu. Beklediğimiz eğilimler ise önümüzdeki 12 yıl içinde halka açık şirketlerin birer birer sektöre adım atması.

Ives, kamu şirketlerinin %5’inin, kripto piyasasında daha fazla düzenleyici netlik geldikçe, piyasaya girmesini bekliyor. Bu arada bu ihtimal 2021 yılı itibarıyla güçleniyor, çünkü Bitcoin apacık bir şekilde benimsenmeye başladı.

Tesla, 8 Şubat’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvurunun bir parçası olarak 1.5 milyar $’lık Bitcoin yatırımı yaptığını resmen açıklamıştı. Şirket, konu hakkında detaylı bilgi vermediği için, Tesla’nın hangi fiyattan ve ne zaman Bitcoin aldığı belirsizliğini koruyor.

Tesla, Bitcoin’in Ocak ayında 29.000 ila 37.000 $ aralığında işlem gördüğü sırada BTC almış olsaydı, 40.000 ila 51.000 adet BTC aldığı anlamına gelirdi.

( Yazım esnasında Bitcoin ufak bir düzeltme görerek 55.000 $ civarında işlem görmekte.)

Bu arada, Ocak ayının sonunda Tesla, şirketin 2019 yılında 862 milyon $’lık zararın ardından, 2020 yılında 721 milyon $ kazandığını belirterek ilk tam yıllık kârını bildirdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version