Muhabbit

Tesla Elindeki Bitcoin’lerin Yüzde 75’ini Sattığını Açıkladı!

Elektrikli araç üreticisi Tesla’dan 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı!

Tesla Genel

Tesla Genel

Kripto para piyasasında hareketli günler devam ederken, yeni haberlerle gündem daha da hareketli hale gelmeye devam ediyor. 20 Haziran 2022 Çarşamba akşamı elektrikli araç üreticisi Tesla, şirketinin, ikinci çeyrek mali raporunu açıkladı. Bu raporla birlikte Tesla şirketinin aslında 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı yaptığı açığa çıktı. Raporun açıklanmasıyla birlikte kripto para piyasalarında aşağı yönlü ani düşüşler gözlemlendi.

936 Milyon Dolarlık Bitcoin Satışı Yapılmış!

Merakla beklenen Tesla kazanç raporunda, 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı yapıldığı yani şirketin elindeki Bitcoin’lerin %75’inin sattığı açıklandı. Elinde hala %25’lik Bitcoin bulunduran şirketin sonraki hamlesi ise merakla bekleniyor.

Yapılan duyurunun ardından Bitcoin fiyatı ani olarak düşse de, kısa süre sonra toparlanarak eski seviyelerine geri döndü. Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatının kısa sürede toparlanması ise kripto para topluluğunun Elon Musk’ın satışında fazla endişe duymadığı şeklinde yorumlandı. Lider kripto birimi Bitcoin güncel olarak (21 Temmuz 2022/12.40) 22.985 dolardan işlem görmektedir.

Elon Musk, 2021 Yılının Şubat Ayında 1,5 Milyar Dolarlık Bitcoin Almıştı!

Hatırlayacağınız üzere Tesla CEO’su Elon Musk geçtiğimiz 2021 yılının Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı gerçekleştirerek kripto varlığını zirveye ulaştırmıştı. Musk’ın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımıyla birlikte Bitcoin fiyatı yükselişe geçerek, rekor seviyelere imza atmıştı.

İlginizi Çekebilir: Peki Elon Musk Elindeki Bitcoin’leri Neden Sattı?

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version