Muhabbit

Tesla Hisseleri Bitcoin Alımından Bu Yana Düşüşte!

Bitcoin, Tesla’ya yaramadı!

Tesla

Bildiğiniz gibi Tesla’nın Bitcoin satın alması, ilk hamlede Tesla hisselerini ciddi bir oranda artırmış ve Elon Musk’ı dünyanın en zengin insanı haline getirmişti.

Bildiğiniz gibi nispeten erken bir dönemde Bitcoin satın alan şirket MicroStrategy’nin de hisseleri 138 $’dan 1.272 $’a kadar yükselmişti.

Ancak görünüşe göre Tesla’nın durumu MicroStrategy’e göre farklılık gösteriyor. Firma Bitcoin satın aldığını söyledikten kısa bir süre sonra %28 oranında değer kaybetti. Muhtemelen Tesla, şuan Bitcoin alım kararını sorguluyor.

Tesla’nın düşüş trendine giren hisseleri, genellikle Bitcoin’in kötü şans getirdiğini düşünen insanları harekete geçirdi. Bu düşünce, Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff de dahil olmak üzere birçok insan tarafından tartışılıyor.

Tesla hisselerinde yaşanan düşüş, Bitcoin fiyatının da %4.20 düşüş gösterdiği zaman ile korelasyon gösteriyor. Öte yandan bazı Bitcoin severler, düşen Bitcoin fiyatının şirkete Bitcoin yatırımlarını ikiye katlama çağrısı olduğuna inanıyor.

Hangi düşünce haklı olursa olsun, Tesla’nın hisselerinde yaşanan düşüş, kripto sektörünün ihtiyaç duyduğu kurumsal algıya hiçbir şekilde yardımcı olmayacaktır.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version