Muhabbit

Tesla Hisseleri Durdurulamıyor! Yüzde 30 Değerlendi!

Tesla’nın hisse senetleri dur durak bilmiyor!

Tesla (TSLA) hisse senedi fiyatını 1.200$’ın üzerine çıkartarak 220 milyar$’ın üzerinde bir piyasa değerine ulaştı. An itibarıyla dünyanın en değerli otomobil şirketi, popüler kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) tüm piyasa değerinden %30 oranda daha değerli.

Bildiğiniz üzere Tesla, global pazarda en değerli otomobil üreticisi ünvanını geçtiğimiz günlerde Toyota’dan devraldı. Tesla’nın hisse senedi fiyatlarının artmasıyla beraber sektörde olan hakimiyetini de gözler önüne seriyor.

Tesla’nın Hisse Senedi Fiyatları 1.200$’ı Geçti. Kaynak: CNBC

Tesla’nın Hisse Senetlerinin Artışı ve Bitcoin ile İlişkisi

Nasdaq borsasından gelen verilere göre, Tesla resmi olarak hisse senedi fiyatlarında %8.5 artış göstererek 1.214$’a yükseldi. Analistler, Tesla’nın yükseliş trendinin sebebi olarak ikinci çeyrekteki satış beklentileri olarak görünüyor.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketin icrasına hayran kaldığını belirtti ve çalışanlarına e-posta ile şunları söyledi;

Özellikle şu zor zamanlarda, işleri ne kadar iyi yürüttüğünüz gurur verici. Sizinle çalıştığım için çok mutluyum!

Musk’ın yılın ikinci çeyreği hakkında olan olumlu düşüncüleri, analistlerin potansiyel olarak karlı bir çeyreğe baktıklarının göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Enerji odaklı bir yayın kuruluşu olan Electrek, Tesla’nın ikinci çeyrekte 90.000 araba satacağını tahmin etmişti.

Tesla’nın hisselerinin yükselmesinin ardından, Wedbush analisti Dan Ives, Tesla’nın hisse fiyatlarının uzun vadede 2.000$’a kadar yükselebileceğini söyledi.

Yaza doğru Çin’de, Model 3’ün satışlarının beklenenden fazla olması, ABD/Avrupa arasında kısıtlamaların kalkacak olması ve oyunun kurallarını değiştirebilecek bir batarya teknolojisinin geliştirilmesi ile Tesla hisseleri çok daha yükselecek.

Borsaların kendine gelmesi ile birlikte Apple ve Microsoft gibi diğer büyük şirketlerde son aylarda hisse senetleri üzerinde ivme kazanmaya başladı.

Bitcoin ile Benzer Hareketler

2020 yılının ilk yarısında, Tesla ABD’deki en kısa vadeli hisse senetlerinden biri olarak derecelendiriliyordu. Nasdaq’dan alınan bilgilere göre, bu tarihe kadar çok kısa vadeli bir hisse senedi olarak hayatına devam etti.

Benzer bir şekilde, Bitcoin’in fiyatı 2019 yılında büyük yükselişler görmesi, kısa vadeli yatırımcıların azalması ile başladı. Temmuz 2019’da BTC aylar içinde 6.000$’dan 14.000$’a kadar yükseldi.

Tesla hissesi, Bitcoin’in yıllar önce yaptığı FOMO rallisi gibi bir etki içinde. TSLA’nın hisse senedi rekor kırdıkça bu FOMO rallisi de devam edecek gibi görünüyor.

 

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version