Muhabbit

Tesla Varlığının Yüzde 7.7’sini Bitcoin’e Yatırmış!

Tesla’nın hareketi, Bitcoin’i şahlandırdı!

Tesla

Tesla (TSLA), Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasında Bitcoin satın aldığını doğrulamıştı.

Tesla’nın 31 Aralık 2020’de sona eren mali yıl için en son form 10-K başvurusu, Bitcoin’e 1.5 milyar $’lık bir tahsis yapıldığını da ortaya çıkardı. Bitwise araştırmacısı David Lawant’ın belirttiği gibi, Tesla’nın Bitcoin satın alması, şirketin brüt nakit pozisyonunun %7.7’sini temsil ediyor.

Bu rakamlar, Tesla’nın nakit parasından ve 2020’nin sonunda brüt 19.4 milyar $’lık gelirini göz önünde bulundurduğumuzda geliyor.

Tesla’nın Bitcoin satın alması, onu kurumsal hazine listesinin en üstüne yerleştiriyor. Yalnızca bir farklı şirket –MicroStrategy– stratejik rezervlerinin bir parçası olarak dijital varlığı çok daha fazla satın almış durumda.

Tesla’nın Bitcoin pazarına katılımı ile ilgili haberler, Pazartesi günü fiyatların yükselmesine sebep oldu. Bildiğiniz gibi BTC fiyatı o anlarda 45.000 $’a kadar yükseldi ve önceki zirvesini kolayca aştı. Bu arada Bitcoin’in piyasa değeri de ilk kez 800 milyon $’ı aştı.

Net varlıklarına BTC eklemenin yanı sıra Tesla, dijital varlığı bir ödeme yolu olarakta kabul etmeyi planlıyor. Dahası, alınan BTC’ler nakit olarak tasfiye edilmek yerine, bilançoya eklenecek.

Tesla, boğa piyasasında çok önemli bir zamanda Bitcoin’e yatırım yaptı. Elon Musk’ın piyasaları hareket ettirme eğilimini göz önünde bulundurduğumuzda, Tesla’nın yeni yatırımı, kısa vadede perakende satışı hızlandıracaktır.

Bitcoin ayrıca büyük şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. MicroStrategy’nin geçtiğimiz hafta Bitcoin ile ilgili yaptığı internet semineri 1.400’den fazla kayıt aldı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version