Muhabbit

Tether 120 Milyon Dolar Daha Bastı! Altcoinlere mi Bitcoin’e mi?

Az önce Whale Alert tarafından atılan tweete göre Tether, 120 milyon $ değerinde stablecoin daha üretmiş durumda.

tether stablecoin

Tether (USDT) dün gerçekleştirdiği 1 milyar $’lık “chain swap”ın ardından USDT basmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere borsalardan gelen talep üzerine 1 Milyar USDT’yi Tron’dan Ethereum’a geçiren Tether, işlemin tamamiyle kullanıcı talebi üzerine gerçekleştirildiğini belirtmişti. Özellikle DeFi uygulamalarının kullanımının artması ile birlikte kullanıcılar Ethereum üzerinde daha çok USDT talebinde bulunmuş olabilir.

Az önce Whale Alert tarafından atılan tweete göre Tether, 120 milyon $ değerinde stablecoin daha üretmiş durumda. “Inventory Replenish” yani gelecek taleplere yönelik üretimi gerçekleştirip havuzda bekleten Tether, dün de benzer bir üretim gerçekleştirmişti. Bugün tekrarlanan üretim ise dün üretilen USDT’lerin alındığı anlamına geliyor.

Bu sabah itibarıyla altcoinlerde oluşan yükseliş hareketi ise giriş yapan yeni sermaye için “Acaba altcoinlere mi gidiyor?” sorusunu akıllara getiriyor. Bu konuda net bir şey söylemek ise henüz mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde bir miktar düzeltme yaşayan altcoinler, Bitcoin’in 11.800 $ seviyesinin üzerine atması ile birlikte tekrardan yükselişlerine başlamış durumda. Yüzde 70’lere varan yükseliş yaşayan altcoinlerin yanında yüzde 20-30 civarında yükseliş yaşan birçok altcoin bulunmakta.

Bitcoin tarafında ise vadeli işlemlerde 5 milyar $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesi görülmüş iken, fiyat noktasında önemli bir hareketlilik yaşanmış değil. Açık pozisyon miktarındaki artış ise yakın zamanda sert bir hareketin geleceğine işaret olabilir.

Sizce altcoin tarafındaki yükseliş önümüzdeki günlerde devam mı edecek yoksa Bitcoin’in sert hareketi yakın mı?

Son Yazılar

Exit mobile version