Muhabbit

Tether, 82 Milyar Dolarlık Rezerv Gösterdi!

Tether, kripto para pazarındaki en büyük piyasa değerine sahip olan stablecoin USD Tether’in (USDT) sağlayıcısıdır.

Terra’nın algoritmik stablecoini olan UST, geçtiğimiz haftalarda LUNA’nın çöküşüyle kendini 1 dolara sabitlemekte zorlandı. Bu durum diğer stablecoinler üzerinde bir güvensizlik yarattı. UST’nin 0.20 dolara ilk düştüğü zamanlar bütün stablecoinler az da olsa bir sarsılma yaşadı ancak fiyatlarını hızlı bir şekilde 1 dolara sabitleyebildiler.

USDC ve BUSD bu tarz dalgalanmalar yaşamadı. Bu yüzden bu stablecoinlere olan güvenin artığı söylenmekte. Başka bir stablecoin olan USDN’nin fiyatı ise hala 0.95 dolar olmakta. Bu da yatırımcılarında bir telaş uyandırıyor.

Tether, kripto para pazarındaki en büyük piyasa değerine sahip stablecoin olan USD Tether’in (USDT) sağlayıcısıdır. Kurumsal borç, ABD Hazine bonoları ve bazı nakit rezervleri de dahil olmak üzere bir varlık sepeti kullanarak merkezi stablecoinin değerini korumaya çalışılıyor.

USDT’nin uzun yıllardır güvenli olmadığı söylense de SEC ile girdiği bütün savaşlardan bir şekilde galip çıkmayı başarabildi. Geçtiğimiz yıllarda USDT, rezervlerini açıklamıştı ve bu açıklama çoğu kişinin hoşuna gitmemişti çünkü rezervin %3’ünü nakit olarak tutuyordu.

Tether Aralık 2021’de rezervlerini yayımlamıştı. Bu rezervde yüksek oranda ticari hisseler vardı. Ticari hisseler ile ilgili sorun ise diğer ürünlere göre çok daha az likit olmalarıdır. Olası bir finansal krizde, bu hisse senetlerini nakde dönüştürmek o kadar da kolay olmayacak.

Bu olaydan sonra Tether, büyük analistler tarafından uyarıldı. Tether’in CTO’su, menkul kıymetlerdeki varlıklarını azalttıklarını ve bunun yerine likit olan ürünleri tercih ettiğini söylemişti.

UST krizinden sonra kullanıcılar, Tether şirketinin USDT rezervlerini açıklamasını istedi.

“Tüm saygımla efendim, $USDT denetim raporu ne zaman yayımlanacak?

$UST çöküşünden dolayı korkuyoruz ve piyasa spot #Bitcoin ETF’leri istiyor.

Düzenleyiciler, kurumlar ve kripto para yatırımcıları, 75 milyar dolarlık USDT’nin tam olarak desteklenip desteklenmediği konusunda yanıtınızı bekliyor.”

İlginizi Çekebilir: Tether Nedir?

tether usdt

Tether’in Rezervleri

Tether paylaştığı raporda; ticari senetlerinin bir önceki çeyrekte 24,2 milyar dolar iken bugün 19,9 milyar dolara düşürdüğünü bildirdi. Ayrıca ABD Hazine bonolarını da ekleyerek 34,5 milyar dolardan 39,2 milyar dolara çıkarıldığı eklendi.

Şirket, ikinci çeyrek raporuna yansıtılacak olan ticari senedini %20 oranında azaltmayı planlıyor.

Üç aylık tasdik raporuna göre, Tether’in 31 Mart 2021 tarihinde yaklaşık olarak 82 milyar dolarlık rezervi vardı. Bunun 4 milyar dolar, nakit rezervlerinden ve banka mevduatlarından oluşuyordu.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino şunları söyledi:

“Geçen hafta Tether’in gücünü ve dayanıklılığını gördük. Tether tamamen finanse edilmiştir, rezervlerinin bileşimi sağlam ve likittir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version