Muhabbit

Tether, 87 Milyon USDT’yi Geri Kazandırdı!

Tether’in kurtarma hizmeti ücretsiz değil, aldığı ücretin miktarı kişi ya da kuruluşlara bağlı olarak değişiyor.

tether

tether usdt

Tether (USDT), kullanıcılar tarafından yanlış adreslere gönderilen toplam 87 milyon ABD doları değerindeki USDT’nin geri kazanılmasına yardımcı oldu.

Tether CTO’su Paolo Ardoino verdiği bir röportajda, Tether’in kurulduğu 2014 yılından itibaren, kullanıcıların yanlış adreslere gönderdiği toplam 87 milyon dolar değerindeki USDT’nin kurtarılmasına yardımcı olduklarını söyledi.

Paolo Ardoino, yaptıkları son işlem olarak bu haftayı örnek gösterdi ve Tether’in bu haftanın başında kullanıcılar adına 1,5 milyon dolar değerindeki USDT’yi geri kazandırdığını belirtti.

Daha fazla Tether (USDT) haberi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz

Bildiğiniz gibi Tether; Ethereum ve Tron blok zincirlerindeki bazı adresleri kara listeye almıştı. Tether, kara listeye aldığı adreslerdeki fonları dondurmasına ve yanlış gönderimden etkilenen kullanıcılara yeni USDT ‘token’ları vermesini sağlayan bir kurtarma mekanizmasına sahip.

CTO Paolo Ardoino, kullanıcılar tarafından yapılan hatalı işlemlerin nasıl kurtarıldığını şu sözlerle açıkladı:

Bazı kullanıcılar, DeFi (merkeziyetsiz finans) projelerine ya da ticaret platformlarına token gönderirken hatalar yapıyor ve bu da ‘token’ların akıllı sözleşmelere ve fonları geri alma işlevi olmayan adreslere gönderilmesine neden oluyor.

Tether, bir tokenı kurtarmak için önce adresi kara listeye alıyor. Adreste tutulan tüm USDT iptal ediliyor ve fonlar açılan emanet adrese eş değer miktarda USDT olarak yeniden taşınıyor. Tether, bu kurtarma işlemini güvenli olarak başlatmak için kullanıcının bazı bilgileri ile birlikte mülkiyet onayını da istiyor.

Paolo Ardoino

Tether 87 Milyon Dolar İçin 8.7 Milyon Dolar Hizmet Ücreti Aldı!

Bu arada Tether’in kurtarma hizmeti ücretsiz değil, aldığı ücretin miktarı kişi ya da kuruluşlara bağlı olarak değişiyor. Kurtarma hizmeti ücreti için 1.000 ABD doları ya da o tutarın en fazla %10 u kadar ücret alıyor.

Yani bu, toplam kurtarılan 87 milyon USDT için bugüne kadar 8,7 milyon dolar ücret aldığı anlamına geliyor. Ayrıca Tether, 1.000 ABD dolarını aşan tutarlar için kurtarma isteklerini kabul ediyor.

Tether Düzenleyici Nedenlerle Adres Donduruyor

Tether’in kara listeye aldığı adresler sadece kurtarma hizmeti vereceği adresler değil. Düzenleyici nedenlerle de bazı adresleri kara listeye aldığı biliniyor. Örnek vermemiz gerekirse; ocak ayının başında yüklü miktarda (toplam 160 milyon doların üzerinde) USDT tutan üç Ethereum adresini engelledi ve kara listeye aldı.

CTO Paola Ardoino bu konu ile ilgili açıklamasında; Tether’in, kolluk kuvveti talebiyle iş birliği yaptığını ve soruşturmaların devam etmesi için talep edilen adresleri geçici süreliğine dondurduklarını belirtti.

Tether’in pazardaki hakimiyetine gelirsek, piyasaya çıktığından bu yana stablecoinler arasındaki liderliğini devam ettirdi. Fakat geçtiğimiz hafta en yakın rakibi USD Coin’in (USDC) toplam arzı, Ethereum blok zincirindeki Tether’i aştı ve hala durumunu koruyor.

Toplam Stablecoin Arzı

Etherscan verilerine göre, Ethereum’daki mevcut USDC arzı 42 milyarın üzerindeyken, USDT’nin blok zincirindeki toplam arzı yaklaşık 40 milyarda kaldı. The Block’s Data Dashboard‘a göre, diğer tüm blok zincirlerinde Tether hala liderliğini korumaya devam ediyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version