Tether, USDT tokenlerin 9 Mart tarihinde Solana Blockchain üzerinde çalışacağını duyurdu!
Konu hakkında konuşan Paolo Ardoino, Layer 1 blockchain ile entegrasyonun haline girmelerinin, DeFi ve yeni sayılabilecek Web 3.0 üzerindeki çeşitli projeleri destekleyebilecekleri anlamına geldiğini söyledi.
İlginizi çekebilir: Paolo Ardoino Kimdir?
Daha öncelerde de bildirildiği gibi Solana, ETH 2.0’ın tüm faydalarının kendinde bulunduğunu iddia ederek, DeFi sektörünü kendi ağına çekmeye çalışıyor.
Tether CTO’suna göre Solana, kullanıcıların USDT’yi saniyede 50.000 TPS’lik bir işlem hızlı ile kullanmalarına olanak sağlayacak. Bunun yanı sıra, Solana üzerinde işlem yapan kullanıcılar, Ethereum’a göre çok daha az işlem ücreti ödeyecek. Bu kadar düşük işlem ücreti ve yüksek işlem hızı ile birlikte Solana, Ethereum’a ciddi bir rakip olmak üzere adımlar atıyor.
Bununla beraber Tether’in entegrasyon kurduğu blockchainler sadece Ethereum ve Solana ile sınırlı değil. Lider stablecoin, Algorand, EOS, Liquid Network, Omni ve Tron dahil olmak üzere birçok blockchain ağı ile eşzamanlı çalışıyor.
Son zamanlarda Solana üzerine geliştirilen projeler arasında, merkezi olmayan bir borsa olan Serum da var. Defiant Podcast’in sunucusu Camila Russo ile FTX’in kurucu ortağı Sam Bankman-Fried, yaptıkları röportajda, Serum adına üstün hız ve altyapı desteği sebebi ile Solana Network’ü seçtiğini söyledi. Bankman-Fried’a göre Serum’un Ethereum’dan çok ama çok daha hızlı bir işlem süresine ihtiyacı var.
Rakip blockchainler büyüyen DeFi sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak adına çoğalmaya devam ederken, birçok endüstri figürü nihayetin Ethereum 2.0’da olduğuna inanıyor.
Bu arada Tether, Ethereum ağında gas ücretlerinin arttığı dönemde giderek daha popüler hale gelen Hermez gibi Layer 2 ağlarla da entegrasyon sağlamaya başladı.
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.
Bu içerik sponsorludur.
Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar