Muhabbit

Tether CTO’su, Terra (LUNA) ve UST Hakkında Konuştu!

Tether ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, Terra (LUNA) hakkında konuştu.

Tether Luna CTO

Tether Luna CTO

Tether ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, Terra (LUNA) hakkında konuştu. Ardoino, Terra için şunları söyledi:

“En başından beri bunun kötü bir fikir olduğunu fark etmiştim.”

Tether ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, Terra (LUNA) projesinin insanları dolandırmak amacıyla oluşturulan bir kripto para projesi olmadığını, sadece kötü tasarlanmış bir algoritmaya sahip olduğunu söyledi.

Terra’nın çökmesi, kripto para piyasasını kötü anlamda etkiledi çünkü Terra, piyasa değeri açısından ilk on kripto paradan birisiydi. Ardoino, algoritmik stablecoin TerraUSD’yi (UST) her an yıkılabilecek olan bir karttan kaleye benzetti.

Kripto para topluluğundaki birçok kişi, Terraform Labs Kurucusu Do Kwon’u suçlamaya başladı. Topluluk, başarısız bir proje olan Basis Cash’i öne sürdü ve daha önce Kwon’un bu projede çalıştığını dile getirdi.

Özgüvenli Do Kwon

Tether CTO’su, Kwon’un fazla özgüvenli oluşunun aslında ona büyük bir sorun olarak geri döndüğünü dile getirerek şunları söyledi:

“Do Kwon’u tanımıyorum. Ancak bu proje oluşturulurken Know kendini çok haklı görüyordu ve birçok insanın ona destek vermesiyle kendinden fazla emin davranıyordu. Proje, ekonomik ve algoritmik nedenlerden dolayı başarılı olamadı. Projenin bir rugpull olduğunu düşünmüyorum. Sadece kötü tasarlanmış bir proje olduğunu düşünüyorum. Kartlardan oluşan bir kale gibiydi ve her an yıkılabilirdi.”

Tether CTO’suna göre; Terra’nın kendi stablecoinini destekleyecek kadar teminatı yoktu. UST gereğinden fazla büyüdü. Terra, düşmeye başladığında ise rezervindeki para kurtarmaya yetmedi.

“Her şey çok hızlı gelişti. Bu yüzden teminatı satmak zorunda kaldılar. Teminatı satmak daha fazla sorunlara neden oldu. Bir kar topu gibi büyüyen sorunların sonunda bütün teminatlarını satmak zorunda kaldılar.”

Birçok kişi UST’nin sorununu Tether (USDT) üzerinden yaşamanın mümkün olup olmayacağını merak ediyordu. Ancak bir stablecoin merkeziyetsiz şekilde algoritma ile çalışırken bir diğer stablecoin merkezi sistemle çalışıyor. Yani ortada iki farklı yapı var. İkisi de stablecoin ancak tek ortak noktaları bu olduğunu söyleyebiliriz. Ardoino sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Stablecoinlerin uygun şekilde sınıflandırılması gerektiğine inanıyorum. Terra UST bir algoritma ile çalışan stablecoin iken Tether merkezi yapıya sahip bir stablecoindir. Yani iki farklı güvenceye sahip iki farklı ürün ve iki farklı destek.”

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version