Muhabbit

Tether Dominansı İlk Defa Yüzde 80’in Altına Düştü!

Son gelen veriler Tether’ın piyasa payını ciddi oranda kaybetmeye başladığını gösteriyor.

tether stablecoin

Stablecoin piyasasının açık ara lideri Tether piyasadaki payını kaybetmeye başladı.

Son gelen veriler Tether’ın piyasa payını ciddi oranda kaybetmeye başladığını gösteriyor.

Coinmetrics verilerine göre Tether’ın stablecoin piyasasındaki payı ilk defa yüzde 80’in altına inmiş durumda.

Piyasada ABD Doları ve diğer itibari para birimlerinin daha kolay hareket etmesi ve saklanabilmesi adına ortaya konan stablecoinler kripto para piyasasının en önemli oyuncularından biri konumunda. Piyasa değerine bakıldığında çok yüksek bir karlılık vadetmeyen Tether, bu duruma rağmen piyasa değeri en büyük üçüncü kripto para birimi konumunda bulunuyor.

Piyasadaki volatiliteden kaçmak adına da önemli bir seçenek olan stablecoinler genellikle 1’e 1 rezervler ile desteklenmekte.

En çok tercih edilen ve rağbet gören stablecoin ise halen Tether, piyasadaki dominansı incelendiğine son dönem harici oldukça uzun bir süre rakipsiz ve tekel olarak piyasada bulunan Tether, son dönemde ciddi rakipler ile karşı karşıya kalmış görünüyor.

USD Coin Hızla Büyüyor

Coinbase ve Goldman Sachs destekli Circle ortaklığında Centre tarafından kontrol edilen USD Coin (USDC) Tether’ın en ciddi rakibi konumunda. 2020 bahar aylarında ilk defa 1 Milyar $’lık piyasa değerine ulaşan USDC, yaz aylarında yaşadığı hızlı büyüme ile birlikte yaklaşık 2 hafta önce 2 Milyar $ barajını da aşmayı başarmıştı.

Büyümede hız kesmeyen USDC’nin anlık piyasa değeri CoinGecko verilerine göre 2,5 Milyar $ seviyelerini de geçmiş durumda. Bu hızlı büyüme Tether’ın piysadaki payında gözle görülür bir kayıp oluşturmaya başladı.

Yine CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde 515 Milyon $’lık ticaret hacmine sahip olan USDC, Tether’ın ticaret hacminin oldukça gerisinde olsa da aynanda kendini belli etmeye başlamış görünüyor.

DeFi platformlarında teminat olarak kabul edilmeye başlamasının ardından talep konusunda patlama yaşayan USDC, Tether için önemli alternatiflerin başında geliyor.

Diğer Stablecoinler

Piyasada bulunan diğer stablecoinler de pazar paylarını artırmaya devam ediyor. Binance tarafından Paxos ile yapılan ortaklık sonucu ortaya konan Binance USD (BUSD) üçüncü bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Özellikle kendi platformunda yaptığı yeni listelemelerde USDT paritesi yerine BUSD paritelerini öne çıkarmaya başlayan Binance ekibi, kendi stablecoinini ön plana çıkarmak için büyük çaba sarf ediyor.

440 Milyon $’lık piyasa değeri ile birlikte bir diğer alternatif olan BUSD’nin 24 saatlik hacmi ise 280 Milyon $ seviyelerinde bulunuyor.

Diğer alternatifler arasında Paxos Standard (PAX), Huobi USD (HUSD), USDK, True USD (TUSD) seçenekleri de bulunmakta.

USDC ve BUSD harici alternatif stablecoinlerin piyasadaki payı çok hızlı artmasa da önemli ilerleme kaydettikleri söylenebilir.

Sürekli eleştirilere maruz kalan hatta davalık olan Tether sizce önümüzdeki dönemde piyasadaki payında kayıp yaşamaya devam edecek mi?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version