Muhabbit

Tether Ethereum Üzerinde Ucuz Ve Hızlı İşlemleri Duyurdu!

Stablecoin Tether (USDT), yaptığı yeni duyuru ile birlikte Ethereum üzerinde ucuz ve hızlı transferleri duyurdu.

ethereum

Stablecoin Tether (USDT), yaptığı yeni duyuru ile birlikte Ethereum üzerinde ucuz ve hızlı transferleri duyurdu.

Bir Layer 2 çözümü olan Hermez Network üzerinde işlemleri başlatacak olan Tether, ZK Rollups isimli çözüm ile ölçeklenebilirliği artırmayı amaçlıyor.

USDT’nin Hermez üzerinde işlemlere önümüzdeki haftalarda başlaması planlanıyor. Hermez, işlemlerin başlaması için Şubat ayını öngördüğünü açıklamış durumda.

ZK Rollups Nedir?

Bir Layer 2 çözümü olan ZK Rollups kullanacak olan yeni sistem ile birlikte Tether, bir işlemin içerisine birden fazla transferi yerleştirebilecek. Bu sayede tek bir işlem ile yüzlerce işlem gerçekleştirilebilecek. Bu çözüm hem veri boyutlarını, hem hızı hem de maliyetleri aşağı çekmiş olacak.

Ethereum 2.0’ın tam anlamıyla başlatılmasından önce ağ üzerindeki yoğunluğun giderek artmasından endişeli olan Tether CTO’su Paolo Ardoino, önümüzdeki dönemde yoğunluğun daha da artacağını düşündüğünü açıkladı.

Hermez ile birlikte bir saniyede 2,000 işlem gerçekleştirmek hedeflenirken, Ethereum ağının standart işlem kapasitesi saniyede 15 civarında bulunuyor. İşlemlerin arka arkaya yığılması da hem maliyet hem de yoğunluk anlamında büyük sorunlara yol açıyor. Ortalama transfer maliyetlerinin 11 $ seviyesinde bulunduğu Ethereum ağında işlem yoğunluğunu USDT transferleri oluşturmakta.

Tether

Sizce Layer 2 çözümleri, Ethereum 2.0 öncesi maliyetlere çözüm olabilecek mi?

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version