Muhabbit

Tether Tron’dan Kaçıyor Mu? Sorun Ne?

Son günlerde Whale Alert tarafından duyurulan büyük USDT transferlerinin Tron ağından Ethereum ağına geçiş olduğu Tether CTO’su Paolo Ardoino tarafından açıklanmış durumda.

Tether Tron

Tether-Tron tarafında son günlerde önemli bir hareketlilik yaşanıyor.

Bildiğiniz üzere lider stablecoin Tether (USDT) birden fazla blockchain ağı üzerinde bulunmakta. Hayatına Omni üzerinde başlayan Tehter, daha sonra Ethereum (ETH) ağında da işlemlere başlamıştı. Stablecoinlerin pöpüleritesinin artması ile birlikte Ethereum ağında önemli bir trafik oluşmaya başlamış ve transfer maliyetlerinin artması ile birlikte farklı sorunlar da ortaya çıkmıştı.

Sert fiyat hareketlerinin ortaya çıktığı dönemlerde USDT transferlerinin iyice yoğunlaşması sebebiyle, Ethereum ağında trafik oluşmaya başlamış ve transferler gecikmeye başlamıştı. Bu durumu çözmek ve ağdaki trafiği azaltmak adına farklı blockchainler ile de çalışma kararı alan Tether ekibi, Eos (EOS), Tron (TRX), Liquid ve son olarak Algorand (ALGO) üzerinde de işlemlere başlamıştı. Ethereum ve Tron harici ağlarda halen yüklü bir Tether miktarı bulunmuyor. Liquid üzerinde 16 milyon $’lık USDT bulunurken, Eos üzerinde 5 milyon, Algorand üzerinde ise 4 milyon $’lık USDT bulunmakta.

Bahar ayları ile birlikte Tron üzerinde bulunan Tether miktarı oldukça artmıştı. Bu durum ise birçok analist tarafından sıkça eleştirilmişti. Tron ağı üzerinde bulunan USDT miktarının toplam değeri Tron’un piyasa değerini aşınca birçok analist tehlike çanlarını çalmıştı.

Güncel rakamlara bakıldığında 10 milyar $ piyasa değerini aşan Tether’ın büyük kısmı halen Ethereum üzerinde bulunuyor. ERC-20 USDT piyasa değeri 6 milyar $’dan fazla iken Tron üzerinde bulunan USDT miktarı neredeyse 2.9 milyar $ değerinde. Buna karşılık Tron ağının piyasa değeri 1.2 milyar $ seviyelerinde bulunuyor. Buradan hareketler Tron’un piyasa değerinin 2 katından çok daha fazlası değerinde USDT ağ üzerinde bulunuyor.

Tron’dan Ethereum’a Geri Dönülüyor

Son günlerde Whale Alert tarafından duyurulan büyük USDT transferlerinin Tron ağından Ethereum ağına geçiş olduğu Tether CTO’su Paolo Ardoino tarafından açıklanmış durumda.

Bildiğiniz üzere TRC-20 üzerindeki USDT’lerin transferi için birçok borsa tarafından komisyon talep edilmemekte. Bu kullanım rahatlığına rağmen Tron ağından mevcut trafiğe rağmen Ethereum ağına geri dönüş kafalarda büyük soru işaretleri uyandırmış durumda.

Konu ile ilgili olarak Tether tarafından herhangi bir açıklama gelmezken, Tron üzerine geçirilen USDT’lerin Ethereum ağına çekilmesi önümüzdeki dönemde yeni bir gündem oluşturabilir.

 

Son Yazılar

Exit mobile version