Muhabbit

Tether (USDT), Her Ay Bitcoin Alacak!

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, bu ay itibarıyla net gerçekleşen işletme karlarının %15’i, Bitcoin satın alımı için ayrılacak.

tether-usdt-bitcoin

Stablecoin Tether, rezervlerini güçlendirmek amacıyla düzenli olarak Bitcoin satın alacağını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, bu ay itibarıyla net gerçekleşen işletme karlarının %15’i, Bitcoin satın alımı için ayrılacak.

Tether (USDT), yaşanan banka iflasları nedeniyle banka riskini düşürme kararı aldı. Tether’in 1. çeyrekte 5.3 milyar dolar olan banka mevduatı 481 milyon dolara kadar azaltıldı. Tether buna ek olarak, ilk kez rezervlerine altın ve Bitcoin ekledi. Tether’in bankalardan mevduatlarını çekme kararının arkasından, şirketin düzenli olarak Bitcoin alımı yapacağı haberi duyuruldu. Tether’in CTO’su Paolo Ardoino Bitcoin hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin sürekli olarak dayanıklılığını kanıtladı ve potansiyeli yüksek bir değer saklama aracı olarak ortaya çıktı. Sınırlı arzı, merkeziyetsiz doğası ve geniş çapta benimsenmesi Bitcoin’i hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar arasında tercih edilen bir seçenek haline getirdi.”

Paolo Ardoino

2023 Mart ayında yayınlanan bir rapora göre, şirket halihazırda rezervlerinde yaklaşık 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunduruyor. Şirketin yeni yatırım stratejisi için ayrılacak %15’lik miktar, portföy içindeki fiyat artışlarından kaynaklanan kayıpları içermeden gerçekleşen karlara dayalı olacak.

Arduino; şirketin ihraç edilen tokenları destekleyen %100 rezervlerine ek olarak, ABD Hazine bonolarındaki faiz oranları ve altın gibi diğer yatırımlardan kaynaklanan 2.5 milyar dolar gibi fazladan rezerv biriktirdiğini Twitter üzerinden duyurdu.

Kârlar artıyor ancak eleştirmenler “şüpheli”

Tether’in son mali güncellemesinde, net karların birinci çeyrekte 1.48 milyar doları aştığı ve rezervlerin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğu belirtilerek, şirketin muazzam başarısından bahsedildi. Ancak şirket sık sık rezerv iddialarının şüpheli olduğu eleştirileriyle karşı karşıya kalıyor.

En son eski Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) avukatı John Reed Stark, şirketin düzenli olarak denetlenmemesine rağmen rezervlerle ilgili yapılan açıklamaların anlamsız olduğunu söyledi. Tether’i eleştirenler, USDT’nin arkasında olduğu iddia edilen ABD doları rezervlerine ilişkin yeterli açıklamanın yapılmadığı konusunda endişeli ve hemfikir olduklarını ifade ettiler.

Stablecoin’ler; ABD doları gibi “istikrarlı” varlıklara bağlı olarak fiyatı sabitlenen kripto paralardır. Tether, Bitcoin ve Ethereum’dan sonra piyasanın üçüncü büyük kripto parası olan USDT’yi basıyor ve USDT şu an sektörün en büyük stablecoin’i olma konumunu koruyor.

İlginizi çekebilir: Stablecoin Nedir?

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version