Muhabbit

Tether (USDT) ve Circle (USDC), Ethereum The Merge ile İlgili Tarafını Seçti!

Yaklaşan Ethereum birleşmesi piyasada baskı oluşturmaya devam ediyor. Bir Ethereum fork’u gelir mi? Peki protokoller hangi tarafta yer alacak?

Bugün (9 Ağustos 2022) kripto para piyasasının en büyük iki stablecoin projesinden, yaklaşan Ethereum birleşmesi (The Merge) ile ilgili açıklamalar geldi.

USDC’yi ortaya çıkaran Circle, birleşmeyi desteklediğini ve proof-of-stake’e geçeceklerini duyurdu. Ardından Tether’dan (USDT) da açıklama geldi. İki büyük stablecoin, birleşme ile birlikte servislerini proof-of-stake’e taşıyacak.

İlginizi çekebilir: The Merge (Birleşme) Nedir? Tam Olarak Nasıl Yapılacak? Ethereum 2.0 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Ethereum’da Tartışmalar Devam Ediyor

Bilindiği gibi Ethereum’un henüz kesin olmamakla birlikte, 19 Eylül 2022 tarihinde proof-of-work konsensüs algoritmasından proof-of-stake’e geçmesi planlanmıştı. Sorunsuz bir birleşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, proof-of-work konsensüsünde kalmak isteyen toplulukların ise bir Ethereum fork’u oluşturup oluşturmayacakları tartışma konusu.

Birleşme tarihi yaklaştıkça Ethereum ağı üzerinde hizmet veren projeler bir seçim yapmaya zorlanıyor. Olası bir fork’ta proof-of-work üzerinde kalmaya devam mı edecekler, yoksa tüm etkinliklerini proof-of-stake’e mi geçirecekler?

İlginizi çekebilir: Proof-of-Stake Nedir?

Dünyanın en büyük stablecoini olan Tether (USDT), yaklaşan birleşme ile proof-of-stake’e geçerek Ethereum’a servis vermeye devam edeceğini açıkladı. USDT’den gelen bu karar ile birlikte, iki büyük stablecoin olası bir fork’ta aynı tarafta yer alacak.

Tether, Ethereum’a Zarar Vermek İstemiyor

Bugün yapılan duyuruda Tether; Ethereum ekosisteminde bir karışıklık yaratmamanın ve ekosisteme zarar vermemenin önemli olduğunu yazdı.

Şirketten yapılan açıklamada şunlar söyleniyor:

Ethereum’un zarar görmesini istemediğimizden; Ethereum’un proof-of-stake’e geçişini ve resmi prosedürleri yakından takip edecek, destek sağlayacağız. Birleşme gerçekleşirken korunacak sükunet, USDT kullanan DeFi ve diğer ekosistemlerin sağlığı için çok önemli.

İlginizi çekebilir: Tether (USDT) Nedir?

Birleşmenin gerçekleşmesi, Chinese Ethereum Mining Community (Çin ETH Madencilik Topluluğu) tarafından tepki aldı çünkü proof-of-stake’e geçiş ile birlikte madencilik aktiviteleri de sona erecek. Madenciler; ETHW adında yeni bir ağ kurmayı ve ağın proof-of-work üzerinde çalışmaya devam etmesini öneriyor.

Bu olası çatallanma, Ethereum ağı üzerinde işlev gören tüm protokoller için sorun yaratıyor. Bu sorunlara yönelik USDC ve USDT tarafından bir seçim yapıldı ve Ethereum’un yol haritasına sadık kalınacağının haberi verildi.

Daha fazla Stablecoin haberi için: Stablecoin Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version