Muhabbit

Tether XRP’yi Geçebilecek Mi? Fark Hızla Kapanıyor!

Piyasada en çok tercih edilen stablecoin olma ünvanını elinde bulunduran Tether, son dönemde piyasa değeri anlamında büyük bir ivmelenme göstermiş durumda.

tether

Piyasa değeri olarak en büyük 4’üncü kripto para birimi olan Tether (USDT), basılan yeni USDT’ler ile birlikte piyasa değerini iyiden iyiye artırmış durumda.

Piyasadaki en büyük ticaret hacmine sahip olan Tether’in hacmi, Bitcoin’den (BTC) bile fazla. An itibariyle CoinMarketCap verilerine göre 24 saatlik Tether hacmi, 75 milyar $ seviyelerinde iken, Bitcoin hacmi 64 milyar $ seviyelerinde bulunmakta.

Piyasada en çok tercih edilen stablecoin olma ünvanını elinde bulunduran Tether, son dönemde piyasa değeri anlamında da büyük bir ivmelenme gösterdi.

Yukarıda gördüğümüz tweetlere birçoğumuz son dönemde iyice alıştık. Kimi gün birkaç parti halinde 120 milyon $’lık Tether’lerin basıldığına bile şahit olduk. Tabi oluşan talep doğrultusunda basılan bu Tether’ler, kripto paranın market değerini de direkt olarak etkilemekte.

Tether bastığı USDT miktarını anlık olarak kendi websitesinde şeffaflık adına yayınlıyor. Websitesinden aldığımız verilere göre ise dolaşımdaki toplam Tether miktarı 8,298,899,982.59 $ değerinde.

CoinMarketCap, verileri Tether kadar sık güncellemediği için site üzerinde Tether piyasa değeri 6,382,912,631 $ seviyelerinde gözükmekte.

Yandaki tabloda farklı blockchain ağları üzerinde ve toplamda ne kadar Tether bulunduğunu inceleyebilirsiniz.

XRP’nin Yeri Tehlikede

Fakat anlık rakamlar ele alındığında Tether, XRP ile arasındaki farkı ciddi derecede kapatmış bulunuyor. 9,544,897,357 $ seviyelerinde bir piyasa değeri bulunan XRP, uzun süredir koruduğu en büyük 3’üncü kripto para ünvanını yakın zamanda Tether’e teslim edebilir.

Aradaki farka baktığımızda ise 1 milyar $’a çok kalmamış görünüyor. Eğer Tether bu hızla USDT basmaya devam ederse XRP’yi yakın zamanda tahtından edebilir.

Stablecoinlerin son dönemde yakaladığı ivmelenmeyi hesaba kattığımızda ise bu çok uzak bir olasılık değil. Sadece 1 ay içersinde 1.5 milyar $’dan fazla USDT basan Tether, farkı çok çabuk kapatabilir. Yakın zamanda Compound’un desteğini açıklaması ile birlikte Tether, DeFi’a da dahil olmuştu. Bu ve benzeri yeni girişimler ile birlikte piyasadaki Tether talebi, yeni bir artış ile karşılaşabilir.

CoinMarketCap benzeri işlevlere sahip olan aynı zamanda kripto paralar ile ilgili farklı metrik ve verileri de paylaşan Messari’ye bakıldığında ise Tether, XRP’yi geçmiş durumda. Tabi veriler bildiren piyasa değeri olarak gözükmekte.

Coinmarketcap’te sıralamada XRP önde gözükse de durum gerçekte bu şekilde olmayabilir.

Tether tarafında, daha doğrusu stablecoinler tarafında yaşanan ivmelenme sizce daha devam edecek mi? XRP’nin fiyatını sabit tutması halinde Tether, yakında XRP’yi tahtından edebilir gibi gözüküyor.

Son Yazılar

Exit mobile version