Muhabbit

Tether’in Ethereum’un Önüne Geçmesi An Meselesi!

Son günlerde yaşanan yasal sorunlara rağmen, Tether piyasa değerini arttırıyor.

Bloomberg’in Haziran ayına dair kripto para birimleri hakkındaki raporunda, bir stablecoin olan Tether’in en yüksek piyasa değerine sahip olan 2. kripto para birim olan Ethereum’un önüne geçeceği söyleniyor.

Raporda ayrıca, Tether’in piyasa değerinin artmasınının en büyük etkenlerinden birinin, Bitcoin’in piyasa değerinin arttırması olduğu belirtildi.

“Dijital birimlerin dolar cinsine olan ilgisi, dünyanın rezerv para biriminde aracı olmadan değer işlem yapılmasını ve depolama yapma ihtiyacını temsil ediyor.”

Ethereum Bitcoin’in Gölgesinde Yaşıyor

Son günlerde Tether, piyasa değeri sıralamasında 3 numaralı koltuğa sahip olan Ripple’ı (XRP) geçti. Bloomberg’e göre stablecoin 3 numaralı koltukta çok vakit geçirmeden, Ethereum’un bulunduğu 2 numaralı koltuğa oturacak.

Kripto trendlerinde beklenmedik bir hareket olmadığı sürece Tether, Bitcoin’in arkasında bulunan Ethereum’un 2.liğini kısa bir süre içinde alacaktır. Belli ki, dünyanın rezerv para biriminin vekili dolar bazlı istikrarlı para biriminin benimsenmesini durduracak pek bir şey yok.

Aynı zamanda raporda, Ethereum’un Bitcoin’in gölgesi altında yaşadığını ve kendi kendini sürdürme gücünün olmadığı belirtildi.

Ethereum’un Bitcoin’in piyasa hareketlerinin aksine hareket yaptığı senaryoları çok az görüyoruz. Önde gelen kripto para birimi, benimsenme durumuyla diğer birimlerden ayrılıyor ve diğer kripto varlıklar için neredeyse ideal bir şekilde makroekonomik koşullar ile destekleniyor.

Doların Gücü

ABD’deki büyük teşvik pakedine rağmen, dolar diğer para birimlerine karşı değer kazanmaya devam ediyor. Belirtilen raparda, Tether gibi dolar bazlı stablecoinlerin ivme kazanacağı söyleniyor.

Bildiğiniz üzere, hem Bitfinex hem de Tether, gelecekte ki parlak dönemine erişimini zorlaştırma ihtimali olan yasal sorunlarla uğraşıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version