Muhabbit

Tether’ın Para Basması Ne Anlama Geliyor?

Tether’ın para basması ne anlama geliyor?

tether

Tether’ın para basması ne anlama geliyor?

Özellikle yeni yatırımcılar için büyük bir soru işareti olan bu durumu sizler için açıkladık.

2020 yılı itibarıyla fazla sayıda görmeye başladığımız basım haberleri piyasa için genel anlamda sıcak para girişini ifade ediyor. Tether, piyasaya giriş yapmak isteyen yatırımcılardan USD alarak, stablecoin USDT basıyor. Bu noktada kişi ya da kurum, elindeki itibari para birimini “stablecoin” haline getirmiş oluyor.

Peki yukarıdaki “tweet”te olduğu gibi 1 Milyar $’lık bir talep mi oluşuyor?

Aslında hayır. 2020 yılı itibarıyla Tether, gelecek talepler için önceden basımlar yapmaya başladı. Tether CTO’su Paolo Ardoino tarafından “inventory replenish” olarak tanımlanan bu durum, gelecek talepler için önceden envantere alınmış, ancak aktive edilmemiş USDT’leri temsil ediyor. Her bir basımın ardından Ardoino da gerekli açıklamayı yapıyor.

Yukarıda da açıklandığı gibi gelecek talepler ve blok zincirleri arası transferler için önceden hazırlanmış USDT’ler gelecek talepler için bekletiliyor.

Bu noktada Ethereum ve Tron ağları için ayrı ayrı rezerv oluşturan Tether, hazırda USDT bulunduruyor. Bu noktada yapılabilecek tek çıkarım, her yeni bir ön basımda bir önceki stoğun bittiği olabilir.

Ek olarak Tether Treasury üzerinden de dolaşımda aktif olarak ne kadar USDT olduğu takip edilebiliyor.

Tether Treasury

Güncel rakamlarla 31 Milyar $’dan fazla USDT dolaşımda bulunuyor.

USD Coin (USDC) tarafında da benzer basımlar gerçekleştiriliyor.

Ancak USDC tarafında önceden basım gibi bir durum söz konusu değil. Bu nedenle USDC tarafında yapılan basımların direkt olarak gelen talep doğrultusunda gerçekleştirildiği söylenebilir.

Piyasaya giriş yapan stablecoin miktarlarını takip ediyor musunuz?

Stableconi Haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version