Muhabbit

Tether (USDT) Algorand (ALGO)’a Geliyor

En popüler stablecoin projesi olan Tether, Algorand Blockchain’inde çalışacak.

Tether(USDT) Algorand(ALGO)’a geliyor açıklaması bugün Tether ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino’dan geldi. En popüler stablecoin projesi olan Tether, Algorand Blockchain’inde çalışacak. Tether’in büyümeye ve gelişmeye devam ettiğinden bahseden Ardoino Algorand’a “hoşgeldin” dedi.

Algorand Nedir?

Algorand bir merkezsiz bir blockchain projesi. Proof of Stake(PoS) algoritmasını kullanan kripto para tam merkeziyetsizlik, güvenlik ve yüksek hız ilkeleriyle yola çıkmış bir girişim. Transfer işlemlerini PoS algoritmasına göre gerçekleştiren blockchain ağı Cosmos(ATOM) ve Tezos(XTZ) projeleriyle bir çok ortak nokta barındırıyor.

Amacımız kitlesel kabulün önüne geçen teknik engelleri ortadan kaldırmak. Bunlar merkeziyetçilik, ölçeklendirme ve güvenlik olarak sıralanabilir.

Algorand 2.0

Geçtiğimiz Kasım ayında 2.0 sürümüne geçen Algorand, bu güncellemeyle beraber ağda merkezi olmayan uygulamalar(DApps) için geliştirmeler yapıldığını duyurmuştu. Ayrıca ağa üç yeni özellik eklenmişti. “Algorand Standart Asset” ile blockchain üzerinde token ve benzeri her türlü varlığın oluşturulmasına ve geliştirilmesine izin verildi ve destek sağlandı. “Atomic Transfer” ile ağda bulunan farklı varlıkların aynı anda birden fazla taraf arasında transfer edilmesi mümkün kılındı. Ayrıca “Algorand Smart Contracts” ile de akıllı sözleşme oluşturma ve kitlesel fonlama gibi fonksiyonların önü açıldı.

Tether ve Algorand

Tether ile birlikte ağdaki ilk stablecoin projesi hayata geçmiş durumda. Açıklamaya göre Tether, 2.0 güncellemesi ile gelen “Algorand Standart Asset” özelliğini kullanacak. Ardoino’nun sözlerine göre Algorand’a geçiş sebepleri 4 saniyenin altındaki transfer hızı ve düşük işlem ücretleri.

Tether’in gücü, farklı blockchainlerin zengin içeriğiyle desteklenmesinde yatıyor. Algorand ile gelen işbirliğimiz yatırımcılara hızlı ve güvenli bir çözüm sağlamak için var.

Ardoino’ya göre büyüyen müşteri tabanı farklı cözümler sunulmasından oldukça memnun. Tek bir blockchain çözümüne bağlı kalmak riskleri arttırıyor diye ekliyor Ardoino. Geçtiğimiz haftalarda ise Tether, yeni stablecoini Tether Gold(XAUT)’u tanıtmıştı.

Bunlara karşılık olarak ise Algorand CEO’su Steve Kokinos su sözleri sarf etti.

Tether’in Algorand ekosistemine katılma isteğini memnuniyet ve büyük heyecanla karşılıyoruz. Tether daha güçlü ve istikrarlı bir blockchain ağına katılmış durumda.

Kokinos’a göre Tether’in ağlarına taşınması dünya çapında para transferinin en hızlı ve en güvenli şekilde gerçekleşmesi için büyük bir adım. Aynı zamanda bu seçim ile Algorand, DeFi ağında oyunu değiştirici bir mekanizma olacak diyen Kokinos, sözlerini Tether’e her türlü desteği sağlayacaklarını söyleyerek tamamladı.

Şu anda Tether birçok ağda bulunmakta. Bunlar Omni, Liquid Network, Ethereum, Eos ve Tron olarak sıralanabilir. Tether kullanıcılarının Algorand ağını Tether transferleri için ne kadar aktif kullanacağını hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version