Muhabbit

Tetikçinin Parasını Coinbase Üzerinden Gönderdi!

Karısını öldürtmek için, seri katile Coinbase üzerinden BTC göndermek mi?

Tetikçinin

ABD vatandaşı Nelson Replogle, karısını öldürmek için kiraladığı tetikçinin parasını Coinbase üzerinden göndermiş!

Karşı karşıya olduğumuz bu korkunç cinayet komplosu, Bitcoin’in hem suçları nasıl finanse ettiğini hem de Bitcoin’den anlamayan suçluların kendisini nasıl ele verdiğini anlatıyor.

Söz konusu komplo, karısı Ann’i öldürmek için kiralık katil tutup, tetikçiye ödeme yaptığı iddia edilen Tennessee’li bir vatandaş olan Nelson Replogle ile ilgili. FBI Ajanı Clay Anderson’a göre, Replogle, katile Bitcoin gönderdi.

Olay Mahkemeye Kadar Gitti

Ajan Anderson, BBC çalışanlarından bilgi aldıktan sonra, kendisine bu olayı anlatan bir şeriften, mahkeme dosyalarında belirtilen plan hakkında bilgi aldı.

Fakat BBC’den komployu nereden öğrendikleri hakkında bilgi alamayan FBI ajanı, sonunda şüphelinin kripto para cüzdan adresi dahil olmak üzere ek ayrıntılar edindi.

Bu ek ayrıntıları incelemeye koyulan FBI, işlemin blockchain analizini yaptı ve ödeme yapmak için kullanılan blockchain cüzdanlarının Coinbase’den olduğunu belirlemiş.

FBI söz konusu cüzdanlar hakkında bilgi almak için mahkemeye başvurdu ve şirketten çok hızlı bir şekilde geri dönüş aldı.

FBI, yalnızca Coinbase’den değil, aynı zamanda Replogle’ın transferler sırasında bağlanmak için kullandığı internet adresinden de bilgiler edindi. Bu bilgileri kullanarak FBI, internet sağlayıcısı AT&T’ye bir mahkeme celbi göndererek bağlantıyı doğrulamak istedi.

Coinbase tarafından sağlanan bilgiler, Replogle’ın hesabına bağladığı bankanın bilgilerini de ortaya çıkardı. Banka, Replogle’ın kişisel hesabını tetikçi tutmak için kullandığını doğruladı.

FBI Tetikçinin Kimliğini Belirleyemedi!

Ancak FBI henüz tetikçinin kimliğini belirleyemedi. Bunun nedeni, tetikçinin Bitcoin işlemleri için Coinbase gibi KYC yasalarına uyan bir ticari ürün kullanmaması olarak görünüyor. Yani tetikçinin kullandığı kripto para cüzdanı, kişinin hiçbir kişisel bilgisine dair bilgi istemiyor.

Dava, Bitcoin’in büyük ölçüde anonim bir şekilde nasıl kullanılabileceğinin altını çiziyor. Ancak gördüğünüz gibi, blockchain üzerindeki herhangi bir işlem, ortaya çıkarılabiliyor. Ayrıca, Replogle gibi kötü niyetli faaliyet gösteren kişiler için Coinbase gibi bir hizmeti kullanması, kendilerini kolayca ele vermelerine sebep oluyor.

Bu arada, kolluk kuvvetleri giderek Coinbase’e daha fazla sayıda talepte bulunuyor. Şirketin son raporuna göre, bu tür talepler son altı ayda %17 oranında arttı ve 4.000’i aştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version