Muhabbit

Tezos, Delphi Yükseltmesini Başarıyla Tamamladı!

Delphi yükseltmesi gas maliyetlerini % 75 düşürecek.

ortalık

Tezos Protokolünü geliştirmeyi teşvik eden ve kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Tezos Vakfı, ağın başarılı bir şekilde yükseltildiğini duyurdu.  

12 Kasım tarihinde yapılan bir duyuruya göre, 1,212,417 bloğunda meydana gelen ve Kartaca’dan Delphi’ye yakın zamanda yapılan yükseltmenin, ağın Michelson yorumlayıcı ve gas modelinin performansını artıracağı bildirildi.

Delphi yükseltmesi, blok zincirinde yapılan bir dizi iyileştirme sayesinde gas tüketimini yaklaşık % 75 oranında azaltacak.

Delphi üzerinde çalışan çekirdek geliştirme ekiplerinden biri olan Marigold’un baş geliştiricisi Gabriel Alfour, DeFi uygulamaları için düşük gas maliyetlerinin önemini vurguladı. Alfour ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Delphi yükseltmesi, Tezos protokol sayesinde önemli ölçüde azaltılmış gas maliyetleri ile DeFi uygulamaları için önemli ölçüde cazip hale geldi.”

Delphi yükseltmesinin, depolama maliyetini dört kat azaltmaya yardımcı olacağı söylendi. Ayrıca merkezi olmayan finans (DeFi), oyun ve koleksiyon gibi alanlarda Tezos’taki uygulamaları kolaylaştıracağı da bildirildi. 

Son güncelleme, Tezos topluluğunun üyeleri, akıllı sözleşme geliştiricilerini desteklemek için gas iyileştirmesini sağlamak üzere ağda geçici bir yükseltme talep ettikten sonra başlatıldı. Ayrıca yeni yükseltmeye başka küçük hata düzeltmeleri de eklendiği bildirildi.

Delphi yükseltmesi, Tezos bu yıl içinde başka bir yükseltme önerisi eklemeyi planladığından, ağın geçici bir iyileştirmesi olarak hizmet etmek üzere geliştirildi. 

Tezos’un 2018’de piyasaya sürülmesinden bu yana, Delphi, Atina, Babil ve Kartaca olmak üzere toplamda ağ dördüncü kez geliştirildi. 

Proje önemli kilometre taşlarını kaydetmeye devam ettiği için Tezos’un lansmanından bu yana faydalı güncellemeler yayınlanmaya devam ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Ağustos ayında,  Tezos blok zinciri,  mevcut blok zinciri projelerini değerlendirmek için Çin Bilgi ve Endüstri Geliştirme Merkezi (CCID) tarafından yürütülen bir çalışmada bir iyileşme görmüştü. 

Son olarak raporda, Tezos protokolünün, ağın sektörle alakalı kalması için gerekli yerlerde önemli güncellemeler eklemeye devam edeceği açıklandı.  

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version