Muhabbit

“The Internet Computer” Sayesinde TikTok’a Rakip Geldi!

Dfinity, dünyaca ünlü uygulama TikTok’a rakip olarak CanCan’ın çıkarılmasını sağlayan The Internet Computer projesini tanıttı.

the internet computer muhabbit

Dfinity, dünyaca ünlü uygulama TikTok’a rakip olarak CanCan uygulamasının geliştirmesine olanak sağlayan The Internet Computer’daki gelişmeleri paylaştı.

Dünyaca ünlü uygulama TikTok’a rakip uygulama CanCan’ı çıkarttığını açıklayan Dfinity, açıklamalarında bununla kalmadı. Dfinity, “The Internet Computer” projesinin Tungsten sürümünü de açıklayıp platformu üçüncü taraf geliştiricilere açtı.

Şirket bugün (30.06.2020) yaptığı basın açıklamasında hâli hazırda bir süredir Amerika ve Avrupa genelinde bağımsız bir veri merkezleri ağı üzerinde çalıştığından bahsetti. Çalışmada geliştiricilerin ve işletmelerin kendi uygulamalarını ve projelerini oluşturmalarını veyahut işleme geçirme şansı verdiklerinden bahsedildi.

Yeni nesil mega uygulamaları çalıştırmak için merkeziyetsiz ve tescilli olmayan bir ağ olan The Internet Computer, geliştiricilere ve girişimcilere platform kaynaklı risklerden arınarak open network üzerinde yazılım geliştirmelerini sağlıyor.

Dfinity’nin The Internet Computer’ının üzerine çoktan merkeziyetsiz ödeme uygulamaları gibi projeler inşa edilmiş durumda. Ayrıca Dfinity ürününü, “Bulut 3.0 (cloud 3.0)” olarak yani Proof of Work (PoW) konsensüsünün daha etkili bir ölçeklenebilir merkeziyetsiz ağ olarak tanımlıyor.

Ayrıca The Internet Computer’ın ilk meyvelerinden olan CanCan da tanıtıldı. The Internet Computer için optimize edilmiş yeni bir programlama dili olan Motoko ile yazılmış olan CanCan, kolay kullanımını Motoko’ya borçlu.

 

Blockchain’in iPhone’u!

Andreessen Horowitz ya da daha bilindik adıyla a16z, başladığı zamanlardan itibaren Dfinity’nin büyük destekçilerinden biri olmuştu. Cointelegraph’a konuşan kurucu ortak Chris Dixon, The Internet Computer projesinin iPhone’un gelişimine benzeyebileceğini düşündüğünü açıkladı.

“iPhone 2007 çıkmıştı. 2008’de AppStore çıktı ve 2009’dan 2012’ye kadar birçok popüler uygulama çıkmaya başlayarak AppStore’da  yerini aldı. Bence Dfinity, iPhone olacak. Blockchain alanında iPhone öncesi durumdayız. Biz getireceğiz.”

Coindesk’in haberine göre Dfinity’nin kurucusu ve baş bilim insanı Dominic Williams;

“Teknolojide karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, internetimizin teknolojilerimiz üzerinde neredeyse tamamen kontrole sahip olan büyük teknoloji şirketleri tarafından tekelleştirilmesidir. […] Hakkımızda dağlar kadar bilgi topluyorlar. Kâr sağlamak ve daha fazla pazar payına sahip olmak amacıyla bilgileri satıp, rakiplerini ezip geçiyorlar.”

Dfinity’nin The Internet Computer çalışması ile ilgilenen yazılım geliştiricileri, 1 Temmuz’dan itibaren Dfinity’nin sitesinden The Internet Computer’a erişim için başvuruda bulunabilecek.

Son Yazılar

Exit mobile version