Muhabbit

The Legend of Aurum Draconis Hakkında Merak Edilenler!

Dragon Crypto Gaming’in beta versiyonunu çıkardığı The Legend of Aurum Draconis oyununa dair, detaylı bilgileri hep birlikte inceleyelim.

dragon rpg

Dragon Crypto Gaming’in beta versiyonunu piyasaya sürdüğü bir RPG metaverse oyunu olan The Legend of Aurum Draconis, oyuncuların ilgisini şimdiden çekmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye topluluğunu da oluşturan projede ne gibi gelişmeler yaşandığını gelin hep birlikte inceleyelim.

The Legend of Aurum Draconis

MC Ventures’ın da aralarında bulunduğu önemli yatırımcı kuruluşların finansman sağladığı bir macera RPG oyunu olarak karşımıza çıkan projede; her oyuncu karakter olarak Hero NFT’leri kullanıyor. Oyuncular karakterleri ile çeşitli dövüşlere katılıp seviye atlayabilirken; madencilik ve ormancılık gibi aktivitelerle kaynaklar elde edebilir, bunları satabilir ve aynı zamanda marketten silah ve ekipman satın alabilirler.

Dragon Crypto Gaming’in bu ilk oyunu değil. Daha öncesinde Tiny Dragons isimli bir play-and-earn oyunu daha geliştiren ekip; Tiny Dragon oyununu da The Legend of Aurum Draconis oyunun içine entegre edecek.

Oyunun Yerel Tokenları

Oyunun 2 adet yerel tokenı bulunuyor. Bunlardan ilki Dragon Crypto Aurum (DCAU) token. DCAU ile; oyun karakterleri olan hero NFT’leri mint edilebiliyor.

Projeye ait diğer bir yerel token ise Dragon Crypto Argenti (DCAR). DCAR; daha çok oyun içi dinamiklerde, silah ve ekipman satın alımlarında ve stake işlemlerinde getiri elde etmek için kullanılacak.

DCAR token henüz piyasaya sürülmedi. DCAR IDO etkinliği, Avalaunch üzerinde 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek ve trade işlemleri ise 20 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak.

İlginizi çekebilir: Avalaunch Nedir?

Hero NFT’leri

Hero NFT’lerine baktığımızda, NFT’lerin iki seriden oluştuğunu görüyoruz. Bunlardan ilki olan Genesis serisi hero’ları; lansmanı yapılan beta versiyonunda yer almak isteyen oyuncuların tercihi olmalı. Genesis serisine ait NFT’ler, ana lansman sonrasında da kullanılabilir olacak.

Bir diğer seri olan Corruption serisi ise; beta versiyonunda kullanılamıyor ancak ana lansman sonrasında oyuncular bu karakterler ile de oyunu deneyimleyebilirler.

Proje ekibinden yapılan açıklamaya göre; ihtiyaç olduğu sürece Hero NFT’leri piyasaya sürülmeye devam edecek. Her mint etkinliğinde; DCAU fiyatı ne olursa olsun her NFT 100 dolarlık DCAU tokena mint edilecek.

İkincil marketteki Hero NFT’lerine ise NFTrade.com üzerinden erişilebiliyor. Şunu tekrar hatırlatmakta fayda var: “Beta versiyonuna katılmak ve bug bounty (hata ayıklama) ödüllerine erişebilmek için Genesis serisine ait NFT’lerden almak gerekiyor.

Play-and-Earn (Oyna ve Kazan) Modeli

Avalanche ağı üzerinde geliştirilen oyun, oyunculara uzun soluklu bir macera ile karakterlerini geliştirme fırsatı sunuyor. Tüm bunları yaparken, play-and-earn (oyna-kazan) modeli ile oyuncuların gelir elde etme imkanı da var.

Oyuncular karşılarına çıkan karakterlerle savaşabilir, mağlup ettiklerinde ise seviye kazanmak ile birlikte ganimet elde edebilirler. Mağlup olan karakterlerin üzerinden eşyalar, kaynaklar ve DCAR token çıkabiliyor. Elde edilen ganimetler ile oyuncu karakterlerinin atak, defans gibi yetenekleri de güçlendirilebiliyor.

Dexalot Testnet Savaşları Başlıyor

Oyuna ait DCAR token piyasaya sürülmeden önce; Dexalot iş birliği ile bir etkinlik düzenlenecek. DGON adı verilen bir örnek token kullanılarak etkinliğe katılan katılımcılar; etkinliğin sonunda DCAR tokenın yaklaşık piyasa değerini belirlemiş olacaklar.

Dexalot’un “Dexalot Discovery” adını verdiği bu model ile, testnet katılımcılarına 5 bin dolar değerinde ödül dağıtılacak.

İlginizi çekebilir: Dexalot Nedir?

Dexalot Discovery Nasıl Çalışıyor?

Testnet katılımcıları, Dexalot’a başvuru yaparak cüzdanlarını platforma bağlayacaklar. Ardından gerçek olmayan AVAX ve DGON tokenları cüzdanlarına gelecek ve bu tokenları platform üzerine deposit edecekler.

Testnet savaşları 24 saat sürecek ve bu esnada alıcı ve satıcılar tahta üzerine işlem emirlerini girecekler. Her emir herkes tarafından görünür durumda olacak ve süreç içerisinde katılımcılar emirlerini iptal edebilecek veya yeni emirler girebilecekler.

24 saatin sonuna gelindiğinde; tahtada işlemler açılacak ve birbirine uyan emirler yerine gelecek. Emirlerin yerine gelmesi ile birlikte başlangıcı 1 dolar olan DGON fiyatı yeniden fiyatlanmış olacak. Bu yeni değer ile birlikte; eğer DGON fiyatı 1 doların altına inmişse 5 bin dolarlık ödülün daha büyük kısmı alıcılar tarafından paylaşılacak. Eğer fiyat 1 doların üzerine çıkmışsa, 5 bin dolarlık ödülün büyük kısmı satıcılara verilecek.

Etkinliğin kayıtları 6 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla başladı. Etkinlik başlangıcı ise, 10 Mayıs 2022 tarihinde saat 13:00’de (UTC) gerçekleşecek.

Testnet etkinliğine bu link üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Dexalot Discovery hakkında daha fazla bilgi ve yönlendirmeye aşağıdaki videodan erişebilirsiniz.

Dragon Crypto Gaming Türkiye Topluluğu Büyüyor

Geçtiğimiz günlerde projeye ait Türkiye topluluğu da kuruldu. Telegram ve Discord kanallarında organik büyümesine devam eden topluluklara aşağıda paylaştığımız linkler üzerinden katılabilirsiniz.

Hepimizi heyecanlandıran The Legend of Aurum Draconis’in önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmelerle karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz.

Dragon Crypto Gaming Web Sitesi

Dragon Crypto Gaming Twitter

Dragon Crypto Gaming Türkiye Telegram

Dragon Crypto Gaming Discord

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version