Muhabbit

The Sandbox Instagram Hesabı Çalındı! Saldırganlar Takipçileri Sahte Linklere Yönlendirdi!

The Sandbox, Instagram hesabını geri aldı mı?

Metaverse platformu The Sandbox’ın Instagram hesabı siber saldırganlar tarafından çalındı. Çalınan hesapla çekiliş vaadiyle link paylaşıldı, takipçiler farklı bir siteye yönlendirildi. Hatta Bored Ape Yacht Club NFT’leri, kullanıcılara kiralanmaya çalışıldı.

The Sandbox metaverse oyununda 4. sezonun başlamasıyla, platformun Instagram hesabı 8 Eylül 2022 Perşembe günü hackerlar tarafından saldırıya uğradı. Hesabı ele geçiren saldırganlar, 4. sezon arazisi hediye etme vaadiyle bir çekiliş başlattı ve sahte bir bağlantı adresi paylaştı.

The Sandbox yaptığı açıklamada, sahte çekilişi teşvik etmek için paylaşılan bağlantıda iki faktörlü kimlik doğrulama ve diğer güvenlik önlemlerinin atlatıldığını belirtti. Şirket, Instagram hesabına koyulan resmi web sitesi bağlantısının saldırganlar tarafından değiştirildiğini ve bazı kullanıcıların sahte bağlantıyı tıkladıktan sonra NFT’lerini kaybettiğini de belirtti.

Kullanıcılar Instagram hesabında bulunan internet sayfası linkine tıkladığında kullanıcılardan internet tabanlı cüzdanlarını bağlamasını isteyen bir çekiliş sitesine yönlendirildi. Burada kullanıcılar cüzdanlarını bağladıklarında sahte çekilişten arazi kazanma şansı yakalayacaklarını zannettiler.

The Sandbox’ın Kurucu Ortağı ve COO’su Sebastien Borget, hackerların daha sonra NFT’leri “kiralamak” amacıyla Bored Ape Yacht Club profil resimleriyle Instagram’daki bir dizi kullanıcıya ulaştığını bildirdi. Hackerlar, BAYC NFT’leri başka kullanıcıların 24 saat kullanması için 40 Ethereum’a kiraladığı ortaya çıktı.

The Sandbox Instagram Hesabı Geri Alındı

Borget’in yaptığı açıklamaya göre, The Sandbox, Instagram hesabının kontrolünü birkaç saat sonrasında geri aldı. Borget açıklama yaptığı sırada, sahte hikayeler ve gönderiler henüz Instagram hesabından silinmemişti.

NFT tabanlı metaverse platformu 2021 Kasım ayındaki alfa başlangıcından beri birçok ünlü isim ve büyük marka ile ortaklık kurdu. Platform Paris Hilton ve Snoop Dogg gibi ünlü kişiler ortak olurken, Adidas gibi büyük markalar da oyunda kullanılması için NFT’ler çıkardı.

The Sandbox ekibi, olayın incelenmesi ve denetlemesi için Instagram’ın güvenlik ekibiyle birlikte çalıştıklarını ve daha fazla ayrıntı öğrenene kadar daha fazla yorum yapmayacaklarını açıkladı.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version