Muhabbit

Thodex Davasında Skandalların Ardı Arkası Kesilmiyor

Davada, Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer’in skandalın patlak vermesinden yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı tespit edildi.

thodex

thodex

Türkiye’nin kripto para sektöründe yaşanan en büyük skandallardan biri olan Thodex vurgununun Mayıs 2021’de başlayan davası yeni bir gelişmeye ev sahipliği yaptı.

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer’in yargılandığı davada, Özer’in skandalın patlak vermesinden yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı tespit edildi.

Sabah gazetesinden Arzu Kaya’nın haberine göre Vergi Denetim Kurulu’nun talep ettiği belgeleri iletmeyen Özer’e karşı “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan yeni bir dava açıldı.

Hala kaçak olarak yurt dışında bulunan Özer’i mahkemede avukatları temsil ediyor. Müvekkillerinin suçsuzluğunu savunan avukatlar beraat talebinde ısrarcı gözüküyor. Avukatların savunma talebinde beraat isteği şu sözlerle dile getirildi:

“Müvekkilimiz şu an yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re’sen terk edilmiştir. Vergi Denetim Kurulu’nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra Kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur. Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yok.” 

Thodex Kurucusuna karşı hapis talebiyle devam eden mahkemenin bu savunmaya cevabı ise halihazırda kırmızı bülten ile aranan Özer hakkında yakalama kararı çıkartmak oldu.

THODEX

Thodex Davasında 6’sı Tutuklu 21 Sanık Yargılanıyor

Nisan 2021’de patlak veren Thodex kripto para skandalı Özer’in yurt dışına kaçtığının ortaya çıkmasıyla beraber oldukça karmaşık bir hal aldı. Binlerce kişinin mağduriyetine sebebiyet veren olayın davası 268 sayfalık iddianamenin kabulü ile ilk olarak Mayıs 2021’in ilk haftasında gerçekleşti.

Davada an itibarıyla, Özer de dahil olmak üzere, 21 sanık yargılanıyor. Sanıklara yöneltilen suçlamalar ise “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” olarak ön plana çıkıyor. Tüm bu suçlardan oluşan toplam kaybın 365 milyon TL olduğu belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Thodex Vurgunu Tutarı 2 Milyar Dolar Değil 150 Milyon Dolar!

Davada tutuklu yargılanan 6 sanıktan ikisi Özer’in ağabeyi ve ablası. Ağabey Güven Özer olaylarla alakasını tamamen reddederken, abla Serap Özer ise kardeşinin kaçışından dahi bihaber olduğunu dile getiriyor.

Mahkemede 21 sanığın her biri için 12,164 yıldan 40,562 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version