Muhabbit

Thodex’in CEO’su Fatih Özer, Mağdurların Şikayeti Çekmesi Üzerine Zararlarını Karşılıyor! 2 Milyon Dolarlık Ödeme Yapıldı!

Kripto para borsası Thodex, yaklaşık 1 yıl önce önce binlerce kullanıcıyı mağdur etti.

THODEX

THODEX

Kripto para borsası Thodex, yaklaşık 1 yıl önce önce binlerce kullanıcıyı mağdur etti. Borsadan paralarını çekemeyen kullanıcılar, şirketin CEO’su Faruk Fatih Özer’in Türkiye’den firar ettiğini duyunca haklarını mahkemede aramaya başladı.

Faruk Fatih Özer

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Thodex isimli kripto para borsasında binlerce kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Müşteki avukatlarından biri olan Sinan Keskin, Thodex’in avukatlarıyla irtibata geçti. Thodex’in avukatları, avukat Sinan Keskin’le irtibata geçtmek ve uzlaşmaya gitmek istediklerini söyledi.

‘UZLAŞMAYA KONU OLAN ZARAR MİKTARI YATIRILDI’

Avukat Sinan Keskin konu ile ilgili şunları söyledi:

Gelen uzlaşma talebine istinaden müvekkillerimizin hak ve menfaatleri gereğince görüşmeleri yaptık. Aynı zamanda müvekkillerimizden bu uzlaşmaya onay verdiklerine dair yazılı ve sözlü taahhüt aldık. Buna istinaden 10 Mart 2022 Perşembe günü müvekkillerimizin banka hesabına zarar edilen miktarı yatırıldı.

Şikayetten Vazgeçen Mağdurlar Paralarına Geri Kavuşabilecek Mi?

Mağdurların avukatlarından biri olan Sinan Keskin sözlerine şu şekilde devam etti:

Şu anda gelinen aşamayla birlikte birçok müvekkilimize telefon yoluyla ulaşmaya çalışıyoruz. Zamansal anlamda bir kısıtlılık söz konusu olduğunu da belirtmek gerekir. Birçok müvekkilimiz olduğu için tek tek onlara ulaşmaya çalışıyoruz.

Bu yeni gelişmeden onları haberdar etmeye çalışıyoruz. Bir kısım müvekkillerimiz bu uzlaşma kapsamında zararlarının giderilmesini kabul ettiler.

Bununla birlikte zararları karşılanan müvekkiller Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetten vazgeçtiklerine dair dilekçelerini ulaştırdık.

Tabii uzlaşma kapsamında zararları giderilen müvekkiller yakınlarına da bunları aktardılar.

Ofisimizin telefonları bir dakika bile susmuyor. Bu konuyla ilgili birçok mağdur zararlarını kapatmak için bize ulaşmaya çalışıyor. Bizde elimizden geldiğince herkese vakit ayırmaya çalışıyoruz.

Kimse Parasını Geri Alabileceğini Düşünmüyordu!

Avukat Keskin sözlerine şu şekilde devam etti:

Tahsil edilemeyecek bir dosyayla ilgili daha doğrusu hiç tahsil edilemez diye bakılan bir dosyaydı ve epeyce uğraştık biliyorsunuz.

Bu tahsilatları yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Faruk Fatih Özer ilk defa ödemeleri dosya kapsamında gerçekleştirmiş oluyor.

Müvekkillerimizin zararları uzlaştırma kapsamında belirlenen miktarda giderildikten sonra savcılığa şikayetten vazgeçme dilekçeleri sunuyoruz.

Özer Hakkındaki Soruşturma Daha Bitmiş Değil!

Şikayetten vazgeçmeyenler için Faruk Fatih Özer hakkında soruşturmanın devam edeceğini vurgulayan Avukat Keskin, birçok mağdurun uzlaşma konusuna olumlu baktığını da belirtti. Ancak olumlu bakmayanlar için de davanın devam edeceğini söyledi.

Thodex soruşturmasında yüzlerce müvekkili olduğunu hatırlatan Keskin, geçen hafta itibarıyla sadece 8 kişinin zararının giderildiğini söyledi. Başta en çok zarar eden mağdurlara ulaşılmış olmasının da muhtemel olduğunu söyleyebiliriz çünkü 8 kişinin zararı yaklaşık olarak 2 milyon dolar civarındaydı.

Mağdurların şikayeti çekmesi üzerine uzlaşma kapsamında banka hesaplarına edilen zarar kadar para yatırıldı. Avukatlar karşılıklı olarak bankalardan teyit aldı.

Paranın Yatırıldığını Teyit Ettikten Sonra Mağdurlar Şikayetten Vazgeçiyor!

Avukat Sinan Keskin, soruşturmanın devam ettiğini belirterek sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Biz burada özellikle şuna dikkat ediyoruz; bu uzlaştırma kapsamında anlaşılan miktarın banka hesaplarına yatıp yatmadığını kontrol ediyoruz. Teyidini alıyoruz, para yatırıldıktan sonra şikayetten vazgeçme dilekçelerini savcılık makamına sunuyoruz.

Thodex Olayında Ne Olmuştu?

2020 yılında ünlü isimlerin de reklamında oynadığı Thodex borsası, Türk kullanıcılarına hizmet vermeye başladı. 2021 Mart ayında borsadan para çekmek isteyen kullanıcılar, bunu gerçekleştiremediklerini fark etti ve hakkını sosyal medyada aramaya başladı.

Thodex bu sorundan 2-3 gün sonra bakım çalışması yapıldığını o yüzden bazı işlemlerin şimdilik aktif olmadığını duyurdu ancak işin aslı başkaydı. Kullanıcılar şikayet etmeye devam etti ve olay büyüdü. Bununla birlikte Thodex’in CEO’su Faruk Fatih Özer yurt dışına kaçtı.

Twitter ve Instagram hesabını silen Özer, firar etmişti. Thodex kullanıcıları da vurgun yapıldığını anlamıştı. Medyada vurgunun 2 milyar dolar olduğunu söyleniyordu ancak kripto para dünyasının tanınan isimleri bir araya geldi ve bu vurgundaki gerçek sayıyı bulmak için kolları sıvadı.

Avalanche İş Geliştirme Direktörü ve Muhabbit kurucusu Squanch ismiyle tanınan Dr. Aytunç Yıldızlı, bir konsorsiyum kurarak Faruk Fatih Özer’in tam olarak ne kadar para kaçırdığını araştırmaya başladı. Konsorsiyum, blok zinciri dedektifliği yaparak kaybın yaklaşık 150 milyon dolardan fazla olamayacağını tespit etti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), 21 Nisan 2021 itibarıyla Thodex’in Türkiye’deki tüm finansal kuruluşlarda bulunan hesaplarının bloke edildiğini açıkladı.

Thodex-Cizelge-Muhabbit-dolu.jpg

31 Milyon Liraya El Konuldu!

23 Nisan 2021 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kripto para borsası Thodex’in kurucu ve CEO’su Faruk Fatih Özer’in Türkiye’deki banka hesaplarında bulunan 31 milyon lirasına el konulduğunu açıkladı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version