Muhabbit

Ticaret Bakanlığı Blockchain Projesi Geliştiriyor!

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından finanse edilen “Blockchain Teknolojisi ile İhracat Sürecinin Uçtan Uca Tasarımı” projesi için bir toplantı yapıldı.

blockchain muhabbit

blockchain muhabbit

Bugün (08.12.2021) Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından finanse edilen “Blockchain Teknolojisi ile İhracat Sürecinin Uçtan Uca Tasarımı” projesi için bir toplantı yapıldı.

ATEZ Yazılım Teknolojileri’nden elde ettiğimiz bilgilere göre bugün, işbu toplantı gerçekleşti ve şu bilgiler paylaşıldı:

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa Birliği İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından finanse edilen, “Blockchain Teknolojisi ile İhracat Sürecinin Uçtan Uca Tasarımı” projesi, Ticaret Bakanlığı’mızın nazik ev sahipliğinde yapılan ve şirketimiz, yüklenici firma, ATEZ Yazılım Teknolojileri A.Ş. teknik ekibinin katılımıyla gerçekleşen “kick-off” toplantısıyla başladı.

Bununla birlikte toplantıya Toplantıya, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan, İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mehmet Azgın, E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Daire Başkanı Sn. Hasan ÖNAL, İhracatı Geliştirme Uzmanı Sn. Hatice Şafak Bozkır Aydoğmuş ve ilgili dairenin diğer uzman ve yardımcıları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan, Head of Ankara Office Sn. Mehmet Uvez ve Associate Banker, Policy & Government Relations Sn. Gamze Kahyaoglu ile ATEZ Yazılım Teknolojileri A.Ş.’den, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Sn. Dr. Kenan Güler, Proje Takım Lideri Sn. Cüneyt Sevim, Yazılım Uzmanı Sn. Ümmügülsüm Özalp, Uluslararası Ticaret Başdanışmanı Sn. Sebahattin Koçaş, Hukuk Danışmanı Sn. Av. Samet Ozturk, LL.M., MCIARB Mevzuat Uyum Danışmanı Sn. Tayfun Zaman, ve proje ekibi, katıldılar.

Ticaret Bakanlığı Blockchain Teknolojisinden Yararlanmak İstiyor!

Toplantı, İhracat esnasında yaşanan tekrara düşen veri paylaşımının engellenmesi, ve iş ortakları arasındaki iletişimin artırılması, belgede sahteciliğin önlenmesi, süreçlerin blockchain teknolojisi ile hızlandırılması ve DLT teknolojisinden nasıl yararlanılacağı hakkındaydı. Ayrıca elde ettiğimiz bilgilere göre proje, dünyada bir ilk niteliğinde olacak. Bunun en büyük sebebi ise projenin “Proof of Concept” konsensüsüyle geliştirilmesinden kaynaklanıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version