Muhabbit

TikTok Dogecoin’in Değerini Yükseltti! Fiyatı Fırladı!

TikTok üzerinde yapılan bazı manipülatif paylaşımlar neticesinde DOGE son iki yılın en yüksek seviyesini görmüş durumda!

Bir IM (Internet Meme) tabanlı kripto para olan Dogecoin (DOGE) 24 saat içinde fiyatını %50 oranında arttırdı. Dogecoin bu artış neticesinde yatırımcılarını spekülasyonlara karşı uyardı.

Dogecoin’in Twitter hesabından 8 Temmuz tarihinde, “İnsanların sizi bir şeyler satın almanız konusundaki yönlendirmelere kulak asmamanızı ve dikkat etmenizi öneririz” şeklinde bir tweet atıldı.

Dogecoin: Akıllı Adımlar Atın ve Güvende Olun

DOGE, Çin’in büyük sosyal medya ağlarından biri olan TikTok’ta viral videoların yer aldığı bir tanıtım kampanyası neticesinde son günlerde ciddi anlamda popülarite sahibi oldu.

DOGE’un işlem hacmi neredeyse %2000’i arttı. Google Trends’de yer alan bazı veriler, piyasa değeri olanak 27. sıraya yükselen tokenin kazandığı popülariteyi kanıtlar nitelikte.

TikTok’ta yer alan #dogecointiktokchallange ve #dogecointiktok hashtagleri ile birlikte, DOGE yatırımcıları tarafından heyecanla karşılandı.

Bazı TikTok kullanıcıları, nasıl ticaret yapılabileceği ve performans grafikleri hakkında videolar yayınlıyor ve diğer kullanıcılardan onları takip etmesini istiyor. Yüz binlerce görüntülenmeye sahip olan bu videolar neticesinde, bu videoları çeken insanlar yatırımcılardan DOGE/USD’yi 1$’a kadar çıkarmak için yardım istiyor.

An itibarıyla DOGE, Ekim 2018’den bu yana en yüksek seviyesi olan 0.042’den işlem görüyor.

Doge/USD Fiyat Grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Yaşanan bu durum Dogecoin cephesinde kutlamalardan ziyade, üzücü bir an olarak nitelendirildi.

İnsanların sizi bir şeyler satın almaya yönlendirdiği sırada, onların hangi niyetle öneri yaptığına dikkat edin. Sizlere söylenen şeyler hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi niteliğini taşımıyor.

Atacağınız adımları kendi isteğiniz uğruna atın, diğer insanların manipülasyonlarına kurban gitmeyin. Akıllı ol. Güvende kal.

TikTok, Elon Musk’ın Başaramadığını Yaptı

Bu yılın başlarında Elon Musk cephesinden Dogecoin ile ilgili manipülatif bir tweet atılmıştı. Elon Musk Nisan ayında attığı tweette, “Dogecoin en favori kripto para birimim olabilir. Gerçekten oldukça iyi.” demişti.

Bununla birlikte, TikTok neticesinde yaşanan bu olaylar, Elon Musk’ın attığı tweetten çok daha fazla rağbet gördü ve Dogecoin ciddi anlamda şahlandı.

Bildiğiniz üzere Dogecoin, 2013 yıllarının sonunda piyasaya sürülen Litecoin’in bir hard forku. Dogecoin’in yaratıcısı Jackson Palmer kripto para birimini “şaka” mahiyetinde piyasaya sürdüklerini açıkça belirtmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version