Muhabbit

TikTok’un Hintli Rakibi Chingari, Solana Ağında Token Çıkarıyor!

Yeni girişim, birçok dev şirket tarafından destekleniyor.

Chingari

Chingari

Hint kısa video paylaşım platformu Chingari, kendi blok zinciri ağını ve sosyal tokenını başlatmaya hazırlanıyor.

Firma tarafından 8 Ekim tarihinde yapılan açıklamaya göre, Chingari’nin ana ağını başlatmak ve Solana merkezli GARI tokenı için bir token satışı gerçekleştirmek üzere 19 milyon dolarlık bir finansman turunun tamamlandığı duyuruldu.

Chingari’nin kurucu ortağı ve CEO’su Sumit Ghosh, token satışının 2 Kasım’da planlandığını, ana ağ lansmanı ve uygulama entegrasyonunun bu ayın sonuna kadar yayınlanmasının beklendiğini söyledi.

Republic Crypto ve Mike Novogratz’ın yatırım şirketi Galaxy Digital gibi büyük blok zinciri yatırımcılarının ortak liderliğindeki yeni girişim, Sam Bankman-Fried’in Alameda Research’ü, Solana Capital ve Kraken gibi kripto para borsası dahil olmak üzere 30’dan fazla girişim fonu ve bireysel yatırımcı tarafından destekleniyor.

Ghosh, 19 milyon dolarlık finansmanın özel turda GARI token çıkışı yoluyla tamamlandığını belirtti. Bu sermaye artırımı, Chingari’nin 2020’de 1,3 milyon dolar ve Nisan 2021’de 13 milyon dolar topladığı iki öz sermaye turunun ardından geliyor.

Ghosh’a göre, Chingari’nin blok zinciri platformu, kullanıcıların içerik oluşturmak veya izlemek için token almalarına izin verecek. Ghos bu durumu şöyle açıklıyor:

“Axie Infinity’nin oyun için yaptığını, sosyal medya için yapmak istiyoruz.”

Yönetici ayrıca şu açıklamada bulunuyor:

“Birçok insanın bir sosyal platforma katılarak az miktarda para kazanabileceği ve kendilerini yükseltebileceği fikri çok güçlü ve Chingari bu vizyonu mümkün kılmak istiyor.”

Hindistan’ın Kripto Para Kabulünde Artış Var

Hindistan bu yılın başlarında TikTok’u yasakladığından beri, Chingari de dahil olmak üzere bir dizi firma, kıtadaki kısa video paylaşım uygulamaları için boşluğu doldurmaya çalışıyor. Yasağı takiben Chingari, kullanıcı tabanının altı ayda 100.000’den 50 milyona çıktığını iddia ediyor.

Çin’in sosyal medya devi TikTok’un, eylül ayı sonlarında, değiştirilemez token (NFT) endüstrisine ilk adımını duyurmasıyla beraber, sosyal medya firmaları giderek daha fazla kripto para endüstrisine giriyor. Daha önce de Twitter, kullanıcılarının Bitcoin gibi kripto para birimleri kullanarak birbirlerine bahşiş vermelerini sağlayan uygulama içi bir entegrasyon açıklamıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version