Muhabbit

Timbaland NFT Sektörüne Girdiğini Duyurdu!

Timbaland, yenilikçi bir şekilde hayranlarıyla buluşacak!

Timbaland

timbaland muhabbit

Ünlü müzik prodüktörü Timothy “Timbaland” Mosley, kendi müzik NFT’lerini satışa sunacağını açıkladı!

2 Kasım tarihinde piyasaya sürülecek olan NFT koleksiyonu, yakında çıkacak olan “Opera Noir” isimli albümündeki parçalardan oluşuyor.

Bununla birlikte NFT sahipleri, elde ettiği müzikleri tekrardan düzenlemek için Apple’ın GarageBand tarzı bir uygulamaya erişebilecek.

Timbaland geçtiğimiz yıllarda “Beatrator” isimli bir video oyununu piyasaya sürmüştü. Günümüzde blockchain teknolojisinin getirilerinden yararlanmak isteyen ünlü prodüktör, NFT’leri piyasaya sürerek hayranlarıyla etkileşim kurmak istiyor.

Timbaland, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Müzik yapmak benim için her zaman heyecan verici. Çünkü her eserimde farklı tatlar arıyorum. Hayranlarımla bu şekilde etkileşim haline geçebilecek olmak beni heyecanlandırıyor.

NFT’ler, Kevin ve Jennifer McCoy ortaklığı ile geliştirildi. İkili’nin Mayıs 2014’te oluşturduğu Quantum isimli NFT, ilk dijital eser olarak öne çıkıyor. Bu arada Quantum, haziran ayında Sotheby’s müzayedesinde 1.5 milyon $’a satıldı.

Timbaland McCoy çiftinden, müziğe uyum sağlaması adına algoritmik bir şekilde uyarlanmış animasyonlu resimler geliştirmesini istedi. Yani NFT’lerde duyulan sesler bir olsa da, gösterilen görüntüler birbirinden farklı.

Ayrıca NFT’ler, “Opera Noir” albümünden fotoğraflardan esinlenen görsellerle destekleniyor.

Timbaland konu hakkında şunları söyledi:

McCoy çifti, istediğim şeyi iyi bir şekilde anladı ve gerçeğe dönüştürmeme yardım etti.

Sanatçılar NFT Alanına İlgi Gösteriyor!

Bildiğiniz gibi birçok sanatçı geçtiğimiz aylarda NFT sektörüne giriş yaptı. Ünlü rap müzisyeni Snoop Dogg hem kendi NFT’lerini yayımladı hem de sektörde bilinen bir koleksiyoner haline geldi.

Ayrıca The Weeknd ve Grimes gibi şarkıcılar da NFT olarak eserlerini yayımladı. Bir rock grubu olan Kings of Leon ise en son albümünün özel bir NFT versiyonunu satışa çıkardı.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version