Muhabbit

Time Dergisi Elon Musk’ı Yılın Kişisi Olarak Seçti!

Elon Musk; robotlar, güneş sistemi, kripto para birimi ve iklim hakkında araştırmalar ve geliştirmeler sağlayarak bu yıl adından çok bahsettirdi.

Elon Musk

Güney Afrika doğumlu olan, girişimci ve Tesla CEO’su bu yıl kripto para ile ilgili birçok olay yaratacak tweetler attı, konuşmalar yaptı.

Time Dergisi Elon Musk’ı 2021’in yılın kişisi olarak seçerken, ondan şu şekilde bahsetti:

İnsanları, süper hızlarda hareket ettirmek için yer altı tünelleri yaptı. Yapay zeka tehdidini engellemek adına beyin-bilgisayar implantları oluşturdu. Robotlar, güneş sistemi, kripto para birimleri ve iklim hakkında araştırmalar ve geliştirmeler sağlayarak bu yıl adından çok bahsettirdi!

Tesla’nın şubat ayında Bitcoin’e yarım milyar dolarlık yatırımının ardından Musk, çevreye verdiği zararı belirttikten sonra, Dogecoin gibi kripto para birimlerine olan ilgisinden dolayı piyasayı sıklıkla etkiledi.

Musk’ın Bitcoin ve Kripto Para Sektörüne Etkisi

Belki de bu yıl kripto para endüstrisine yaptığı en büyük katkı, Bitcoin’deki değişimler olduğu söylenebilir.

Şubat ayında Tesla, Bitcoin’e 500 milyon dolar yatırım yaptı ve MicroStrategy ve Square gibi diğer büyük şirketler de körüklenen kripto para piyasasına kurumsal yatırımlar yaparak momentumunu hızlandırmış oldu.

Ancak bu devasa Bitcoin bahsinden sadece üç ay sonra Musk, Tesla’nın politika değişikliğini duyurmak için Twitter’ı kullandı ve şirket olarak Bitcoin alım-satımını durdurduğunu açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekildeydi:

Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle de yakıtın en kötü emisyonuna sahip olan kömürün hızla artmasından endişe duyuyoruz. Tesla herhangi bir ürününü Bitcoin ile alıp satmayacak. Ancak madencilik daha sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez işlemler için tekrar kullanmayı planlıyoruz.

Musk’ın tweetinden sonra, Bitcoin Twitter’da büyük tartışmalara neden oldu. Ancak Musk bu konuda haklıydı. Bitcoin madenciliği yapmanın, dünyanın enerjiye aç olan ülkelerle kıyaslandığında muazzam miktarda enerji kullanılıyor!

O zamandan beri, Bitcoin’in yenilenebilir enerjiye umutlu geçişini denetlemek için bir Bitcoin Madenciliği Konseyi oluşturuldu. Yapılan ilk iş ise Bitcoin’in karbon ayak izi hakkında tekrardan araştırmalara başlandı.

Musk kripto para tweet’leri atmaya devam etti. Sonraki tweetleri genellikle Dogecoin hakkında oldu. Attığı tweetler genel pazarlarda yüzde 20 değişimlere sebep olurken, Dogecoin tarafında ise artış yüzde 40’ları geçti.

Piyasaları etkileme açısından, büyük söz sahibi olduğunu kanıtlayan Musk, eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin kripto para birimini düzenlemesi hakkında öneride bulunarak “hiçbir şey yapmaması” gerektiğini söyledi.

Kripto para birimlerini yok etmenin imkansız olduğunu söyleyen Musk, ”Hükümet, sadece kripto paranın gelişimini yavaşlatabilir.” dedi.

Çin’in kripto para birimlerini yasaklamasının ardından tekrar tweet atan Musk, şunları söyledi:

Sanırım kripto para birimi temel olarak merkezi bir hükümetin gücünü azaltmayı amaçlıyor ve bundan hoşlanılmıyor!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version