Muhabbit

Tinder Yeni İsmiyle: Tinderverse

Tinder Metaverse’ü araştırıyor!

Tinder

tinder muhabbit

Tinder CEO’su Renate Nyborg Reuters Next konferansında yaptığı bir röportajda, metaverse hakkında açıklamalar yaptı.

Nyborg, şirketin sanal ve gerçek dünya arasındaki etkileşimi araştırmaya başladıklarını açıkladı.

Match Group Inc.’e ait olan Tinder uygulamasının CEO’su, şirketin yeni başlattığı keşfet uygulamasından bahsetti.

Bunun yanı sıra şirket, uygulama kullanıcılarının premium hizmetler için ödemelerini uygulama içi para birimini kullanarak almalarını istediğini de belirtiyor. Ayrıca Tinder, bu para birimi ile sadık kullanıcıları ödüllendirmek istiyor.

Metaverse hakkında konuşan CEO, konu hakkında şunları söyledi:

Konumuz Tinderverse, hedefimiz ise sanal ve gerçek dünyalar arasındaki sınırı olabildiğince en aza indirmek.

Bildiğiniz gibi Metaverse, insanların sanal ortamda birbirleri ile etkileşime geçebileceği ve vakit geçirebileceği bir dünyayı ifade ediyor. Bu dünya, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinin gelişmesi ile son zamanlarda daha da popüler bir hale geldi.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Metaverse Birçok Şirketin İlgisini Çekiyor

Bildiğiniz gibi Facebook, kısa bir süre önce şirketin ismini yeniden markalaştırarak Meta olarak düzenledi. Facebook’un yanı sıra birçok popüler bilişim firmaları, metaverse sektörünü hedef olarak belirlemiş durumda.

Bunun yanı sıra Tinder’ın doğrudan rakibi Bumble, kasım ayında yaptıkları toplantıda, “metaverse alanında var olmak istediklerini” belirtmişti.

Nyborg ise, Tinder’ın hala insanların gerçek dünyada buluşması için kullanılan bir uygulama olarak var olmak istediklerini söylüyor.

Şirket, COVID-19 salgının esnasında dijital hayata adapte olmanın yanı sıra, gerçek hayattaki etkileşimin de önemli olduğunu savunanlar arasında.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version