Muhabbit

TokenInsight 2019 Kripto Para Borsaları Raporu!

TokenInsight yakın zamanda, 2019 yılındaki Bitcoin ve diğer kripto para birimi türev borsaları hakkında bir rapor yayınladı.

Uyumluluk her alanda kabul edilmenin önünü açan bir özelliktir. Ancak TokenInsight analistlerine göre, mevzuata uygunluk yatırımcıları çeken tek faktör değildir.

TokenInsight yakın zamanda, 2019 yılındaki Bitcoin ve diğer kripto para birimi türev borsaları hakkında bir rapor yayınladı. TokenInsight bu raporda, yasal uyumluluğun markete giren yatırımcıları nasıl etkilediğine değindi. Bununla birlikte kripto marketinin 2020’de neden onaylanmış bir kripto-ETF’nin olabileceğini ele aldı.

TokenInsight Raporu İçeriği

Raporda, ICE destekli Bakkt’ın lansman gününde nasıl sadece 0.7 milyon dolarlık bir hacim gördüğüne dikkat çekildi. Borsanın lansmanı o kadar abartılı yapılmıştı ki, o zamanlar birçok kripto para birimi kullanıcısını şaşırmıştı. 26 Ekim’de Bakkt, kendi büyümesi açısından etkileyici olan ancak aynı gün kaydedilen 8 milyar dolarlık BitMEX hacmine kıyasla önemsiz bir rakam olan 11 milyon doların üzerinde alım-satım hacmini gördü.

Bakkt’ın ABD yasal gereklilikleriyle daha uyumlu olmasına rağmen, BitMEX 700 kat daha fazla hacim görüyordu. Bu da analistleri, yatırımcıları piyasaya çeken tek faktörlerin borsa uyumu ve düzenlemeleri olmadığına inanmalarını sağladı.

Ancak rapor, kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesi için döviz uyumunun önemli bir önkoşul olduğunu da iddia ediyor. CFTC’ye göre, Chicago Ticaret Borsası(CME) şu anda STONE RIDGE TRUST VI Bitcoin fonunda tanımlanan menkul kıymetleri karşılayan tek menkul kıymettir. Bu da ona, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanan tek kripto fonu olma özelliği veriyor.

Analistler ayrıca CME’nin BTCH0 sözleşmesinin 24 saatlik hacminin OKEx’in sözleşmelerinden yaklaşık 800 kat daha düşük olduğunu belirttiler. Yani OKEx’in daha iyi likiditeye sahip olduğu söylenebilir ki bu da kurumsal yatırımcıların değeridir. Bununla birlikte STONE RIDGE TRUST VI fonuna, mevzuata uygunluğu nedeniyle ancak CME aracılığıyla yatırım yapılabilir.

TokenInsight’ın raporu ayrıca, Bitcoin veya diğer kripto para birimleri için SEC onaylı bir ETF’nin bulunmaması konusunu da kapsıyor. Bulunmuyorlar çünkü Borsa Yasası Bölüm 6 (b)(5)’nin gereksinimlerini karşılayamıyorlar;

“[Kurallar] hileli ve manipülatif eylemleri ve uygulamaları önlemek için tasarlanmıştır.”

Temel olarak SEC, Bitcoin ve kripto-ETF’lerin yatırımcıları doğrudan kolayca manipüle edilen marketlere maruz bırakacağına inanıyor. İlk 25 türev borsadaki toplam hacmin, BTC ve ETH Vadeli İşlemleri sözleşmelerinin ticaret hacmi, araç türüne bağlı olarak sadece %1,2- %5,4 arasındadır.

TokenInsight ayrıca, uyumlu işlem hacmi düşük olduğundan SEC’in piyasanın kolayca manipüle edildiğine inandığına değindi. Bunun da uyumlu bir kripto para birimi-ETF’nin başlatılmasını önleyen en büyük faktör olduğunu ekledi. “Ancak, bir değişiklik olursa, bu tür ürünler 2020’de markete girebilir.” Diye raporu sonlandırdı.

Son Yazılar

Exit mobile version