Muhabbit

Tonga’daki Tsunami Felaketi İçin Bitcoin ile Yardım Toplanacak!

Tonga’daki volkanik patlama tsunamiye sebep oldu!

yanardağ tsunami muhabbit

yanardağ tsunami muhabbit

169 adadan oluşan Tonga Krallığı’nda bir yanardağı patladı. Yanardağının patlaması tsunamiye sebep oldu.

Tonga vatandaşları tsunamiyle karşı karşıya kalırken, Twitter’daki kripto para toplulukları yardım etmek için Bitcoin (BTC) bağışlamak istedi. Bir Twitter kullanıcısı ve eski Tongalı Milletvekili Lord Fusitua’ya Tonga’ya yardım etmek için insanların BTC gönderebileceği bir cüzdan adresi oluşturmasını söyledi.

BLAIR Twitter hesabı

Şimdilik herhangi bir can kaybı olmamasıyla birlikte halk, tsunamiden korunmak için daha yüksek yerlere kaçmaya başladı. Tsunami okyanusta büyük dalgaların oluşmasına sebep oluyor.

Lord Fusitua, insanların Tonga’ya yardım edebilmesi için bir BTC cüzdan adresi ve itibari para adresi paylaştı. BTC cüzdan adresinde toplam 0.10794983 BTC (4.625,29 $) toplandı.

Geçen cuma günü Lord Fusitu’a, ülkenin kalkınmasını sağlayacak Bitcoin madencilik operasyonlarından bahsetti. Ülke, yanardağlardaki jeotermal enerjiyi kullanarak BTC madenciliği yapabilir. Ülkede 21 yanardağ olduğunu söyleyen Lord Fusitua sözlerine şu şekilde devam etti:

Her yanardağ yaklaşık 95.000 megavat güç üretiyor. Tek bir yanardağ günlük yaklaşık 2.000 dolar değerinde BTC üretebilir.

Eski milletvekili, ülkenin El Salvador gibi Bitcoin’i yasal para birimi yapmak istediğini dile getirdi. Lord Fusitua’ya göre bu planlar yıl sonunda gerçekleşebilir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version