Muhabbit

Tor Network’e Yapılan Kripto Para Bağışları 2021 Yılında Yüzde 841 Arttı!

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Tor Network’e, 2021 yılında bağışlanan 1 milyon doların %58’i kripto para birimleri ile yapıldı.

bağış btc mahramiyet

bağış btc mahramiyet

Tor, “The Onion Router” sözcüklerinin baş harflerinden oluşturulmuş, kullanıcılarına anonim iletişim imkanı sağlayan bir ağ ve yazılım projesi olarak biliniyor. Tor, kullanıcıların çevrim içi gizlilik elde etmelerine yardımcı olur.

31 Ocak 2022’de ekip, yılın son birkaç ayında gerçekleşen en büyük bağış toplama çalışmalarının sonuçlarını yayımladı. Gizlilik odaklı kâr amacı gütmeyen Tor Projesi’ne yapılan kripto para bağışları 2021 yılında bir önceki yıla göre %841 arttı.

Tor Network

2021 yılında toplanan 940.000 doların %58’i kripto para birimlerinden geldi. 2020 yılında kripto paralarla yapılan bağışların toplamı 58.000 dolardı. 2021 yılında ise Tor’a yaklaşık 500.000 $ değerinde kripto para bağışı yapıldı.

Tor Projesi bağış toplama direktörü Al Smith, konu ile ilgili şunları söyledi:

Kripto para kullanan halkın, son derece hayırsever olduğu ve çevrimiçi gizliliğe derinden önem verdiklerini söyleyebiliriz.

Yapılan kripto para bağışlarının %68’i (371.000$) BTC, %28’i (154.000$) ETH, %2’si (9.000$) DAI ile yapıldı.

Bitcoin Felsefesi: Mahremiyet

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, 2009’da dijital para birimini piyasaya sürerken gerçek adını ve kimliğini gizledi. Satoshi’nin mahremiyete verdiği önem ve sahip olduğu bilinç, kripto para kullanan kullanıcılara geçmiş gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Satoshi Nakamoto Kimdir?

Tor Network, kripto para birimi gizliliğini artırmada büyük bir rol oynar. Bitcoin’i oluşturan Bitcoin çekirdek node’ları, Tor Network’ü kullanarak IP adreslerini gizler ve şifreli olan gizli bir ağ üzerinden işlemlerini gerçekleştirir. Bitcoin ağı tarayıcısı Bitnodes’a göre, node’ların %51’den fazlası Tor Network üzerinde çalışıyor.

Tor Projesi, 2013’ten beri Bitcoin bağışlarını kabul ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version